2022. október 23., vasárnap

2022. október

Elle Cosimano: Finlay Donovan mindent visz

Kedves Olvasó!

Nagyon szépen köszönöm Tegyi Timeának és az Agave Kiadónak az újabb lehetőséget!

Még a nyáron olvastam a Finlay Donovan ölni tudna című könyvet, ami feldobta a napjaimat, imádtam és jól szórakoztam rajta. A függővég miatt pedig a leginkább vártam az őszt a második kötet megjelenését. 

Miközben olvastam ezt a részt azon járt az agyam, hogy vajon hogyan tudnék spoiler mentesen írni róla, de nem lehet. Szóval kedves Olvasó, ha még nem olvastad az első részt, kérlek térj vissza később. 💖 

Az első kötet vége nagyon meglepett, teli volt fordulatokkal, de az, hogy Finlay-t felbérelnék saját volt férje meggyilkolására mindent vitt. Természetesen ez a helyzet folytatódott a második kötetben. A nyitó jelenet megzavart, hirtelen fogalmam sem volt arról ki is Christopher, már gondolkoztam azon, hogy újra olvassam az első kötetet, de ahogy haladtam előre összeállt a kép. A nagy kérdés persze, hogy ki és miért akarná megöletni Stevent. Finlay-nek és Veronak a gyerekek testi épségére is gondolniuk kell, így a megrendelő kilétének nyomozása mellett, folyamatosan őrt is kell állniuk Steven háta mögött.  

Kevesebb hulla (de az egyik nagyot üt) és úgy éreztem kevesebb meglepő fordulat is volt a történetben. A végét teljesen kiszámíthatónak éreztem, ugyanakkor TisztaMunkára csak gyanakszom és miatta nagyon érdekel a következő rész is. 

Szerelmi három vagy épp négyszög is megjelent a könyvben, most már igazán érdekelne kit választ Finlay. Örültem, hogy kicsit jobban megismertem Verot, bár róla még mindig többet olvasnék. A humora továbbra is mindent vitt a számomra. 

Kikapcsolódásra tökéletes volt és remélem hamarosan megjelenik a következő könyv is! 

Értékelésem: ✯✯✯✯

                              (4,5/5)

Idézetek: 

"- Lehet, hogy ideje lenne kicsit elrugaszkodnod, és kibontakoztatnod a szárnyaidat. Tudod, újabb kihívások kellenek, mármint művészileg. Amúgy olvasgattam erről az új menőségről. Óriási a felvevőpiaca, hatalmas a kereslet rá.
- De mire?
- A dínópornóra - bökte ki, én meg kis híján végzetesen félrenyeltem a kávét."

"Még egyszer végigmérte a fenyőt, majd kiviharzott, és jó erősen bevágta az ajtót. Vero a vállamra tette a kezét, én meg összerezzentem.
- Tudtam én, hogy vennünk kellett volna egy új ásót."

"Szárazon felkacagtam. Én meg a szerencse? Jó vicc. A tapasztalatok szerint hírből sem ismerjük egymást.
Zsebre vágtam Cam "névjegyét", és reménykedtem, hogy ő kettőnk helyett is elég szerencsés lesz."

"Igyekszem az eszembe vésni, hogy ne felejtsem el Verót álmában megfojtani."


A könyv adatai:

Kiadó:                          Agave Kiadó

Fordító                        Török Krisztina

Megjelenés:                      2022.

Megvásárolható:              Agave Kiadó

Oldalszám:                      384

Borító:                            Puhatáblás


Fülszöveg: 

Finlay ​olykor legszívesebben holtan látná a volt férjét. De sosem gondolja komolyan.

Finlay Donovan a következő regényét írja nagy küzdelmesen, közben pedig igyekszik a felszínen maradni a két gyerekével egyedülálló anyukaként. A jó hír: továbbra is számíthat Veróra, aki egy személyben a bébiszittere és bizalmasa is, ráadásul a lánya frissen kimúlt aranyhalát leszámítva már jó ideje nem kellett megszabadulnia egyetlen hullától sem.

Ami már nem annyira jó hír: a volt férje, Steven valakinek csúnyán a tyúkszemére lépett, aki ezért szeretne végleg megszabadulni tőle. Bár Stevennek akad rossz tulajdonsága bőven, a gyerekeknek jó apukája, ezért Finlay nem hagyhatja, hogy baja essen. Ezzel azonban buzgó anyukáknak álcázott bérgyilkosok haragját vonja magára, és az orosz maffiával is kényelmetlenül közeli kapcsolatba kerül.

Ráadásul eközben Nick Anthony nyomozó is mindent megtesz, hogy újra Finlay életének része legyen. Aki bár zsarunak nagyon dögös, azonban Finlay néha kénytelen a törvény rosszabbik oldalára átkirándulni, ha nem szeretné, hogy a családja az aranyhaluk sorsára jusson.

Finlay feje felett összecsapnak a hullámok: a regényének leadási határideje vészesen közeleg, és közben az exét is életben kell tartania valahogyan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése