2020. december 20., vasárnap

2020. április

Nyáry Krisztián: Így szerettek ők 1. ; 2. kötet



Kedves Olvasó!

A szüleimtől kaptam ezt a két könyvet születésnapi ajándékként. Megleptek vele, ugyanis korábban még nem olvastam az írótól. Csak néha láttam, hogy az irodalom tanárom megosztja Nyáry Krisztián bejegyzéseit facebookon. Ezek a bejegyzések nagyon tetszettek. 

Nagyon szeretem, ahogy Nyáry Krisztián ír. Rengeteg kutató munka érződik mindegyik fejezeten és bejegyzésén. Nagyon sok új információt kaptam tőle. Képekkel és részletekkel, idézetekkel díszitett mind két kötet belseje. A borítók gyönyörűek, mind két könyvet csak ajánlani tudom! ❤️

Tavaly volt szerencsém a Müpában Nyáry Krisztián, Rudolf Péter, Nagy-Kalóczy Eszter, Simon Kornél és Gryllus Dorka előadásában látni az Így szerettek ők könyv bemutatóját. Felejthetetlen és fantasztikus élmény volt. (Anyukámmal volt szerencsénk hátra menni és az íróval és a színészekkel is aláírattam a könyveket, az első dedikált könyveim! 😍)
Mind a könyveket, mind az előadást csak ajánlani tudom!


Értékelésem: ✯✯✯✯✯

                              (5/5)

Fülszöveg:

Nyáry ​Krisztián néhány évig költészettörténetet tanított a pécsi egyetemen, majd a 90-es évek közepén otthagyta a katedrát, azóta kommunikációs tanácsadóként dolgozik. Vezetett pr-ügynökséget és közvélemény-kutató intézetet, volt állami szervezet kommunikációs igazgatója, de a hobbija az irodalomtörténet maradt. 2012 elején barátai szórakoztatására kezdte publikálni a Facebookon magyar írók és művészek szerelemi életéről szóló képes etűdjeit, amivel néhány hónap alatt nagy népszerűségre tett szert. A barátoknak szánt bejegyzésekből mára több mint tizenötezer olvasót vonzó kulturális ismeretterjesztő sorozat lett. A szerző célja, hogy a tankönyvi életrajzok papírmasé figurái helyett a valós, izgalmas, de kevesek által ismert párkapcsolati történetek felidézésével szerethető, hús-vér embereket mutasson be, és ezzel kedvet csináljon a művek olvasásához.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése