2020. december 20., vasárnap

2020. június

 Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány


Kedves Olvasó!

Elindult a Poket zsebkönyvek újabb sorozta, amiben most meséket jelentetnek meg. Nagyon tetszik ez a kezdeményezés az új külsője ezeknek a poketeknek. A történet ráébresztett, hogy néha igen is jó meséket olvasni, hiába nőtt fel közben az ember. 

Aranyos könyv. Kikapcsolt, megnevettetett. Örülök,  hogy elolvastam! ❤️

Az biztos, hogy Laci Pál utcai fiúk változatát sokkal szívesebben olvastam volna el. A legfontosabb, amit a könyvtől kaptam, hogy minden rosszból ki lehet hozni valami jót, csak használni kell a fantáziát. És persze olvasni a legjobb dolog! 😊

Csak ajánlani tudom ezt a könyvet, mind gyerekeknek, mind felnőtteknek egyaránt. 


Értékelésem: ✯✯✯✯✯

                              (5/5)

Idézetek: 

"Én nagyon kedvelem a kutyákat, a vizslákat főként. De ha valaki énutánam vizslat, azt rühellem!"

"(…) – Tudod is te, mi az a hexensussz!
– Valami köze van a versekhez, ugye?
– Az a hexameter, te aszaltszilva-agyú! A hexensussz magyarul boszorkánylövés.
– Grimm-mese? – próbálkozott Laci.
– Micsoda tökkelütött ez a gyerek! – cüccögött a könyvtáros, bár azt nem tudta eldönteni, ezúttal sütőtökre vagy tökfőzeléknek való tökre gondoljon. – A nagymamádnak nem szokott hexensussza lenni? Olyankor az embernek úgy fáj a dereka, hogy napokig nem tud fölegyenesedni. Mit gondolsz, miért járok úgy, mint a derékszögű vonalzó? Derékon lőtt egy boszorka."

"Tényleg nem magyaráztam el Neked, mitől olyan különleges ez az épület. Jártál már a Budapesti Állatkertben? Reméltem. Nem, nem állatok járnak a Békés Utcai Általános Iskolába.

(Persze itt is akad beképzelt majom, üvöltő sakál s feleléskor hallgató sült hal is, és van, akinek a padja kész disznóól, de mindez nem zoológiai értelemben.)" 


Fülszöveg:

A Békés Utcai Általános Iskola elhagyatott könyvtárában különös dolgok történnek. A csúf és undok könyvtáros nénit, Morcz Arankát sokan igazi boszorkánynak tartják. De Laci meg az ikerlányok, Sári és Dóri szerencsére nem ijedősek. Na, és persze nem is minden az, mint aminek látszik…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése