2022. december 14., szerda

2022. december

James Norbury: Az ​utazás
Nagy Panda és Kicsi Sárkány

Kedves Olvasó!

Nagyon szépen köszönöm Pannának és a 21. Század Kiadónak, hogy ezt a fantasztikusan aranyos történetet a kezembe foghatom!

Még az év elején olvastam a Nagy Panda és Kicsi Sárkány történetét. Egyszerűen imádtam, a meseszép rajzokat, a szöveget, mely a fordításnak köszönhetően élvezetes lett. Az első kötetben a négy évszak szerint haladhat az olvasó végig a történeten. Az utazás című könyvben viszont összefüggenek a dialógusok, az egész kötet egy nagy utazásra épül.

A rajzok továbbra is magukkal ragadtak, fantasztikusak. Ahogy az első kötetnél, úgy ebben is megtaláltam az éppen számomra most fontos mondatokat, mondani valókat. Arra is rájöttem, hogy jelenleg még inkább Kicsi Sárkány helyzetében vagyok, még csak az utazásom kezdetén, de minden nap tanulok valamit.

Melengeti a szívet, szerintem kihagyhatatlan olvasmány mind a két kötet! Csak ajánlani tudom!


Értékelésem: ✯✯✯✯

                              (5/5)

Idézetek:

"- Boldogtalan vagy, kedves kis barátom - szólt Nagy Panda. - De nincs baj. Mindannyiunkkal megesik. Az a fő, hogy észrevetted: valami hibádzik."

"- Én segítenék neked - élénkült fel Kicsi Sárkány -, ha valaha is szükséged lenne rá!
- Mindennap segítesz - felelte Nagy Panda -, a puszta léteddel."

"- Picit olyan vagyok, mint ez a csésze - folytatta Kicsi Sárkány. - Nehéz időket éltem meg és úgy érzem, mintha összetörtek volna. De épp ezeken a kis repedéseken át szivárog be a fény - emelte a holdkorong felé a csészét."


A könyv adatai:

Kiadó:                         21. Század Kiadó

Megjelenés:                   2022 

Oldalszám:                   164

Megvásárolható:           21. Század Kiadó

Fordító:                       Laik Eszter


Fülszöveg:

A ​Nagy Panda és Kicsi Sárkány folytatása gyönyörűen illusztrált ajándékkönyv az elfogadásról, önmagunk és egymás mélyebb megismeréséről.

A két valószínűtlen útitárs útnak indul, folytatva az előző kötet kalandjait, hogy eljussanak egy helyre, amely talán messze van az otthonuktól, de az utazás révén önmagukhoz és egymáshoz közelebb kerülnek.

– Változás – mondta Nagy Panda. – Ha nem is tudod, hová vezet, attól még jobb, mint egy helyben maradni.

Kicsi Sárkány boldogtalan, és kiönti a szívét Nagy Pandának, aki úgy véli, ahhoz, hogy barátjának kedélye helyreálljon, útnak kell indulniuk. Új vidékeket fedeznek fel, rendkívüli élményekkel gazdagodnak, és nagy kihívásokkal néznek szembe. Nagy Panda és Kicsi Sárkány továbbhaladnak az elfogadás ösvényén, és megtanulják, hogy a változások, a nehézségek életünk természetes velejárói – ezek nélkül fejlődés se volna lehetséges.

Ebben a kötetben is ugyanolyan bájos, szívet melengető illusztrációk találhatók, mint James Norbury eredeti, Nagy Panda és Kicsi Sárkány című nemzetközi bestsellerében.

Csupa inspiráció, csupa kedves humor: Az utazás kalandos, gyönyörködtető mese az elfogadásról, amelyet minden korosztálynak érdemes kézbe vennie.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése