2022. szeptember 22., csütörtök

2022. szeptember

Szabó T. Anna: Senki madara

Kedves Olvasó!

Nagyon szépen köszönöm a Kossuth Kiadónak az újabb lehetőséget!

Nagyon szeretem a hangoskönyveket! Az összes közül, amit eddig beszereztem ez a legkülönlegesebb, ugyanis Szabó T. Anna előadásában hallgattam meg. Imádom! Fantasztikus volt hallgatni!

Természetesen ennél a hangoskönyvnél úgy éreztem, hogy a könyvet is el kell olvasnom, amiben Rofusz Kinga illusztrációi tették még egyedibbé az olvasásélményt. 

Ebben a történetben találkozik a magyar mondavilág a japán kultúrával. Az első szerelem meghatározó és sok mindenre tanít. Tátos, aki mindent tud a gyógyításról, ért az állatok nyelvén, de az emberekkel alig érintkezik, beleszeret Toriba a különleges japán lányba. Megismerik milyen szép és egyben fájdalmas az első szerelem.  

Csak ajánlani tudom a könyvet és a hangoskönyvet!

Értékelésem: ✯✯✯✯

                              (5/5)

Idézetek: 

„Ha madarat szeretsz, égbolt legyél, ne kalitka.”

A könyv adatai:

Kiadó:                         Kossuth Kiadó

Megjelenés:                   2018

Időtartam:                   90 perc (2 db CD)

Megvásárolható:          Kossuth Kiadó

Felolvasta:                    Szabó T. Anna


Fülszöveg:

A daruból lánnyá változó Tori és Tátos, a juhászfiú szerelmének története lázadó mese a női szabadságról. A szeretet erős kötés, de kötelék is. Sokszor annyira fájdalmas, hogy menekülni szeretnénk a szorításából. Meg akarjuk tudni, hogy kik vagyunk, de ez egyedül nagyon nehéz. A szerelemben feloldódni a legjobb, de elengedni magunkat legalább olyan nehéz és szép, mint elengedni a másikat.

Ha madarat szeretsz, égbolt legyél, ne kalitka.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése