2022. november 1., kedd

2022. október

Lucy Foley: Lakás Párizsban

Kedves Olvasó!

Nagyon szépen köszönöm Pannának és a 21. Század Kiadónak a lehetőséget, hogy újabb Lucy Foley regényt olvashattam el!

Idén sikerült elolvasnom a Vendéglista című könyvet, nagy mérföldkő lett a számomra, ugyanis onnantól fogva elkezdtem nyitni a krimi, thriller műfajú regények felé is. Egyszerűen imádtam azt a kötetet, ahogy az írónő megírta, felépítette, a feszültséget. Ezzel együtt fel is keltette a kíváncsiságomat a többi könyve iránt is. 

Lakás Párizsban című regénye ahogy elindult úgy éreztem talán még a Vendéglistánál is jobb lesz. Nos, a végére ez a véleményem megváltozott, úgy tűnik egyelőre egyik könyv sem tudja lelökni az első helyről a Vendéglistát. 

Lucy Foley ebben a kötetében egy nagy házba "zárja" a szereplőit. Néha bepillantást mutat a párizsi életbe, ami épp forrong, de a cselekmény főként a villában történik. Egy zárt közegbe érkezik Jess a főszereplőnő, a bátyjához. Csakhogy fivére rejtélyes módon eltűnt, vért talál a macskán és azt a medált is megtalálja, amit Ben sosem vett le a nyakából. Jess ahelyett, hogy elhagyná a furcsa házat, a benne élő rideg lakóival, ott marad és nyomozni kezd. Ahogy azt már megszoktam Lucy Foley-től egyik szereplő sem az, akinek mutatja magát. Meglepő fordulatokban bővelkedik ez a kötete is. 

Csak ajánlani tudom a thriller, krimi kedvelőinek!

Értékelésem: ✯✯✯✯

                              (4,5/5)

Idézetek: 

"- Hogy érti ezt? 
- Sehogy, csak azon morfondíroztam, vajon ismeri-e bárki is az igazi Benjamin Danielst?"

"- Mégis merre jártak? - tudakoltam.
- Mindenfelé - válaszolja. - Egyik nap Prágában éjszakáztunk, másnap már Bécsben, pár nappal később meg Budapesten. De volt úgy is, hogy egy egész hétig csak a  strandon lógtunk, esténként meg a klubokat jártuk - mint például Barcelonában. Isztambulban meg ételmérgezést kaptunk, ráment az egész hétvégénk."

"Valahol azt olvastam, hogy az emberek hatvan százaléka tíz percnél tovább nem bírja ki, hogy legalább egy aprót ne füllentsen. Átmeneti, ideiglenes jellemhiba: szeretnénk a partnerünk szemében okosabbnak, vonzóbbnak látszani. Máskor meg ártatlan hazugságot mondunk pusztán tapintatból - nem akarjuk megbántani a másikat."


A könyv adatai:

Kiadó:                         21. Század Kiadó

Megjelenés:                   2022

Oldalszám:                   416

Megvásárolható:          21. Század Kiadó

Fordította:                    Gömöri Péter


Fülszöveg:

Nyiss ​be

Nálad van a rejtély kulcsa

Jessnek mindent újra kell kezdenie, nulláról. Le van robbanva anyagilag, nincs senkije, az utolsó munkahelyéről enyhén szólva nem ideális körülmények között távozott. A féltestvére, Ben se valami lelkes, amikor a lány rákérdez, lakhat-e nála kis ideig. De Ben nem mond nemet, és Jess Párizsban biztos mindent jobb színben lát majd. Viszont amikor bejut a lakásba – hű, nagyon puccos lakás, Bennek vajon honnan van rá pénze? –, Bent éppenséggel nem találja.

Jess a féltestvére távollétében próbálja kiismerni magát Ben ügyei közt, de egyre több a kérdése. A szomszédok különös figurák, nem túlzottan barátságosak. Jess a múltja elől menekült, így került Párizsba, de mi a helyzet Ben jövőjével?

A bulizós

A jó fej

Az alkoholista

A krízisbe jutott lány

A concierge

Ebben az épületben mindenki szomszéd. És mindenki gyanús. Mindenki tisztában van azzal, hogy a többiek titkolnak valamit.

Lucy Foley angol irodalmat tanult a Durham Universityn és a londoni University College-on, aztán évekig a könyvkiadásban dolgozott. Londonban él. Ez a harmadik thrillere.

Nagyon fifikás. Egész éjjel fentmaradsz, hogy kiolvashasd.

Erin Kelly

Pengeéles atmoszféra.

Alex Michaelides

Mesterien kimunkált.

Louise Candlish

Brutálisan csavaros.

Ruth Ware

Egész végig nem fogod tudni, mi lesz.

Daily Mail


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése