2020. november 28., szombat

2019. június

 Háy János: Sztreccs 


Kedves Olvasó!

2019. májusában és júniusában előrehozott angol érettségit tettem, ami a május olvasmánylistámon nem annyira látszik, de júniusin már annál inkább. (A jegyem pedig egy ponton múlott volna az 5, ami sajnos inkább a tanár miatt és nem a tudásomat tükrözve lett 4.)

Na, de most következzenek a könyvek. Elsőnek Háy Jánostól a Sztreccs című novellaválogatást hoztam el. Nagyon tetszett ez a zsebkönyv, mivel nagyon realisztikusan ábrázolta a mai problémákat, élethelyzeteket. Olyan szituációkat bemutatva, amik bárkivel, bármikor megtörténhetnek. Pont emiatt nagyon nyomasztó is volt olvasni ezeket a pár oldalas novellákat. A legtöbb történet megcsalásról, válásról, keserűségről, bántásról, csalódásról, kihasználásról szólt. A szereplők nincsenek nevükön nevezve, talán ezzel kicsit távolabb tartva őket az olvasóktól, mégis a negatív események, durva helyzetek elég erősen tudnak hatni. 

Háy János írói stílusa nagyon tetszett, a történetek elgondolkoztattak és csak ajánlani tudom ezt a könyvet. Ugyanakkor azt is tanácsolom drága Olvasó, hogy ne egyszerre olvasd ki az összes novellát. 

Értékelésem: ✯✯

                              (5/5)

Fülszöveg:

POKET kiadásban jelenik meg Háy János legújabb, Sztreccs című novelláskötete. Történetek arról, hogy milyen a szerelem, a házasság, az elválás. Mesék csalódásokról, egymásra találásokról, családokról. Nőkről. Férfiakról. A szüleinkről. Szomszédainkról és saját magunkról. “Mert ilyen a szerelem, valójában magunkban születik, és kevesebb kell a másikból bele, mint gondolnánk. Amikor benyitott a lakásba, látta, hogy az asszony arca mennyire szürke, élettelen, épp az ellenkezője, mint az övé. Nem is örülsz, kérdezte, hogy ilyen korán hazaértem? De, mondta az asszony, s a férfi azt gondolta, kár volt, kár volt útközben megszeretni.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése