2020. december 28., hétfő

2020. november

Böszörményi Gyula: Nász és téboly

 


Kedves Olvasó!

Ez a könyv te jó ég! Nagyon jó, izgalmas volt! Az előző kötet borítói is nagyon tetszettek, de ennek a könyvnek a borítója lett a kedvencem.

A történet pedig magával ragadó, izgalmas és iszonyat jó volt. Végre kiderül, hogy vesztette el a karját Ambrózy báró és még egy esküvőre is sor kerül. Mili továbbra is a kedvenc női karakterem. Hangay kisasszony nagyon szépen fejlődött az első kötet óta és bár lassan felnőtt éles esze és remek megszólalásai megmaradtak. A könyv vége tetszett a legjobban és nagyon örültem az Epilógusnak, hiába csak két szóból állt, de így volt a legjobb. 

Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a remek könyvsorozatot!❤️


Értékelésem: ✯✯✯✯✯

                              (5/5)

Idézetek: 

"– Várunk – felelte az öreg gróf. – Az unokám életkereke lekapott az útról, de ki még nem siklott egészen. Ha most löködni, taszigálni kezdjük, sosem talál vissza a rendes vágatba, ezért hát azt mondom: türelem! A szállást, kosztot megleli nálunk, és ha nem züllik el végleg, akkor majd jó szót, tanácsot, ölelést is kap."

"– Az se nagy kunszt, hisz Mili kisasszony az Emmácska húga, ő pedig nekem testvéri barátném – okoskodott magabiztosan Márika, majd olyasmit tett, ami valószínűleg pukedli szeretett volna lenni, ám ahhoz sehogy sem sikerült hasonlítania."

"– Ha nem veszi szemtelenségnek a báró úr, szeretnék magam is a bakra ülni.
– Gáspár, maga mit szól ehhez? – nézett fel Richárd a bakra.
– Bőséggel elfér a hónom alatt, és ha mégsem, hát ráülök." 

"Tudja is egy férfi, hogy mi a szíve valódi vágya – legyintett indulatosan Renée. – Azt nekik mindig a nő sugallja, amióta világ a világ."

"Ami az egyik embernek bolondság, az a másiknak kulcs lehet az üdvösséghez."

Fülszöveg:

1894 kora tavaszán a fiatal Ambrózy Richárd báró elveszítette bal karját, és vele lelkének azon részét is, mely gyöngéd érzelmekre tette képessé. Ama borzalmas éjszaka hét esztendővel később még mindig sötét árnyat vet az Osztrák-Magyar Monarchia legismertebb magánzó detektívjének életére, és ha ez még nem volna elég, a múlt kísértetei ismét felbukkannak.

1901-ben Ambrózy báró nősülni készül, ám az oltárhoz vezető utat hátborzongató gyilkosságok sora szegélyezi. Vajon képes lesz-e Mili kisasszony, a detektív hű társa és tanítványa egyszerre megküzdeni a régmúlt és a jelen szörnyetegeivel?

Nem kétséges, hogy igen, hisz rafinériája és makacssága végtelen – ám az már közel sem tudható ily biztosan, hogy közben ő maga mit veszít el.

A békebeli bűn- és szívügyek végső titkai, melyek a Leányrablás Budapesten, A Rudnay-gyilkosságok és az Ármány és kézfogó című regényekben nem fedték fel magukat, a sorozat eme záró kötetében végre kilépnek a fényre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése