2020. december 26., szombat

2020. október

 Katie McGarry: Feszülő húr  ; Szabályszegők   ;  Aki mer, az nyer


Kedves Olvasó!

Ebben a posztban zárom is az októberi olvasmányaimat. Ez a három könyv a Feszülő húr című sorozathoz tartoznak. A maradék három kötetet novemberben olvastam, így azokról a következő posztban fogok írni. Ezt a sorozatot évekkel ezelőtt már elolvastam, kivétel az utolsó kötetet, ami 2020-ban jelent meg végre magyarul. Már kezdetektől fogva nagy kedvenceim voltak ezek a könyvek és ez még most sem változott. ❤️

Feszülő húr

Két nehéz sorsú középiskolás próbálja túl élni az érettségiig vezető utat. Echo mind két karja tele van hegekkel, de nem tudja, hogy szerezte. Noah szülei meghaltak ő pedig a testvéreivel együtt bekerült a rendszerbe, amely elszakította őt a két öcsikéjétől.

Váltott szemszöggel íródott a könyv, így mind a kettejük nézőpontját megismerhettem. Bizalmatlanságuk fájdalmaik, félelmeik, de reményeik és küzdelmeik is valósághűen jelennek meg a lapokon.

Értékelésem: ✯✯✯✯✯

                              (5/5)

Fülszöveg:

ANNYIRA ​ELLENTÉTESEK…
ÉS MÉGIS MILYEN ÖSSZEILLŐK!

Senki sem tudja, mi történt aznap éjjel Echo Emersonnal, amikor a menő fiúval járó népszerű lányból pletykák tárgya, kirekesztett lett, karján hátborzongató sebhelyekkel. Még Echo sem emlékszik a teljes igazságra.
Amikor aztán berobban az életébe Noah Hutchins, a szívdöglesztő, lányfaló, megközelíthetetlen fiú a fekete bőrdzsekijében, és meglepően megértő vele, Echo élete olyan fordulatot vesz, amilyenre sosem gondolt volna.
Valószínűleg semmi közös nincs bennük. Mindketten olyan titkokat rejtegetnek, melyek lehetetlenné tehetik kettejük kapcsolatát. Egymás iránti őrült vonzalmuk mégsem foszlik szét, és Echo felteszi magának a kérdést, hogy meddig FESZÍTHETIK A HÚRT, és mit kockáztatna azért a fiúért, aki talán megtanítja őt ÚJRA SZERETNI.




Szabályszegők

Noah és Echo története folytatódik! Bár ez egy kiegészítő kötet elég nagy terjedelmű lett. 

Az első kötetben a két főszereplő egymásba szeretett és elindult a happy end-hez vezető úton. Ebben a könyvben már végeztek az érettségivel és készen állnak a nagybetűs életre. A nyáron kapcsolatuk elmélyítésével elindulnak egy körutazásra, ám ahogy elhagyják az otthonukat a problémák csak tovább fokozódnak. A múlt sebei újra feltépődnek és talán már nem elég, hogy szeretik egymást.

A könyv elején hasonló problémákat vettem észre, mint az első kötetnél. A két főszereplő makacsul hallgat, arról, hogy mi nyomja a lelküket, mitől félnek és hasonlók. Pedig, ha az elejétől fogva nyíltan beszéltek volna... (nem lenne most ez a könyv 😂).
Kedveltem ezt a történetet is. Az egész sorozatot csak ajánlani tudom. ❤️

Értékelésem: ✯✯✯✯✯

                              (5/5)

Fülszöveg:

Amikor ​a frissen érettségizett Echo Emerson nyári autós túrára indul a fiújával, szeretne kikapcsolódni, egy időre elfelejteni, hogy ő mitől annyira… más, mint a többiek. A kiruccanás során királyabbnál királyabb látnivalók várják, plusz az útba eső galériákban árulhatja az alkotásait. Na persze mindezt übereli, hogy majdnem három teljes hónapot kettesben tölthet Noah Hutchinsszal, a dögös, agyas, hányatott lelkű sráccal, aki mindig megérti őt. Echo és Noah mindent megosztanak egymással – kivéve egyvalamit, amire Echo egyelőre nem bírja rászánni magát.

Csakhogy amikor lidércnyomásainak okozója újból megjelenik az életében, a lánynak komoly döntéseket kell meghoznia, ráadásul legfőbb ideje, hogy rájöjjön, mit is akar igazából. Mindeközben a nevelőszülőknél felnőtt Noah még élő rokonai után folytatott kutatása arra kényszeríti őket, hogy szembenézzenek az élet, a szerelem és saját egyéniségük nyomasztó igazságaival.

Most, hogy már csak egy hét maradt hátra az egyetemi orientáció, a diákmunka és a nagybetűs élet kezdetéig, Echónak dűlőre kell jutnia magával: vajon Noah nem csak egy izgalmas rosszfiú, és ez az egész nem csak egy felelőtlen kaland, amitől mindenki óva intette? A fantasztikus túra utolsó állomásán nagyon is komolyra fordul a történet.




Aki mer, az nyer

Már az előző kötetekben megkedveltem Beth, a belevaló csajszit. Bár egy drogos, lezüllött lányként volt jelen, ebben a könyvben megkapja a főszerepet és bebizonyítja mennyire erős. Ryan a minta sportoló, akinek a szülei már előre eltervezik a jövőjét. 

Mind két szereplőnek rá kellett jönnie, hogy nem csak egy út létezik és keményen kell dolgozniuk egymás bizalmáért.

Tetszett, hogy végre a "rossz pasi", "jó kislány" felállás ebben a könyvben megcserélődött.
Jó volt olvasni a viccelődéseket, az adok-kapok játékokat. Gyorsan lehet olvasni, pörgős jelenetekkel volt teli. 

Értékelésem: ✯✯✯✯✯

                              (5/5)

Fülszöveg:

„FOGADJUNK!”

Ha ​kiderülne az igazság Beth Risk családi életéről, a tizenhét éves lány édesanyját börtönbe zárnák, ő maga meg ki tudja, hová kerülne. Mindenáron védeni igyekszik tehát az anyukáját, mígnem egy szép napon a nagybátyja beavatkozik, és választásra kényszeríti Bethet: az anyukája szabadsága vagy a saját boldogsága. Így találja a lány egy fedél alatt magát a nagybácsi feleségével, aki ki nem állhatja, és új iskolában, ahol senki sem érti meg. Egyetlen srác kivételével, akit viszont ő nem akar közel engedni magához, de hiába…
Ryan Stone a város büszkesége, népszerű baseballsztár – olyan titkokkal, melyekről mélyen hallgat. Még a barátai előtt is, akikkel pedig mindenben osztozik, például őrült fogadásokban. Vajon mi a legőrültebb fogadás tárgya? Randira hívni a deszkás csajt, aki fütyül rá.
A kifogástalan hírű fiú egyszeriben kockára teszi álmait – és az életét – a lányért, akibe szerelmes, a lány pedig, aki senkit sem enged igazán közel magához, immár saját meggyőződését vonja kétségbe…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése