2021. augusztus 26., csütörtök

2021. augusztus

Denise Hunter: Könyvesbolt a tengerparton


Kedves Olvasó!

Nagyon szépen köszönöm a Next21 Kiadónak a lehetőséget és Finy Petrának az ajánlást! 💖

Ahogy azt már az előző posztomban említettem vágytam egy lágy, romantikus regényre, ami nem kavar fel, könnyed, kikapcsoló. Na ez a könyv végül félig meddig beteljesítette a kívánságomat. Az elejét nagyon élveztem, aranyos, izgalmas, vicces volt. Ahogy bonyolódott a helyzet, annál jobban kezdtem morogni (viccelek😄). Sors, szerelem, Toszkána című könyvhöz hasonló itt is a családi szál egy elnyomó, kihasználó karakterekből állt. Végig szurkoltam, hogy Sophie képes legyen változtatni a családja dinamikáján, a testvérei és az apja hozzáállásán. 

Aiden izgalmas és szerethető karakter volt. Mondjuk a kedvencem akkor is Sophie kutyusa Pippa lett.💖

Jenna esküvőjével kezdődik a történet. A lagzi szépen lezajlott, Sophie egyedül marad a nyaralóban, hogy következő nap végre a saját álmával foglalkozhasson. Sophie nagy vágya volt, hogy nyisson egy könyvesboltot, a hely már meg volt, csak fel kell kicsit újítani, ebbe ront bele a vihar. Persze hamar kiderül, hogy mégsem marad egyedül a házban, Aiden Soph exének a járatát törölték és nincs más lehetősége, mint visszatérni a nyaralóba. Tetszett az a jelent, amikor kiderült, hogy a vihar végét együtt kell kivárniuk. A hurrikán már egy elég bonyolult helyzetben érkezett meg, és csak tovább nehezítette azt. 

Természetesen nem egyszerű út áll a két főszereplő előtt, meg kell beszélniük a múltjukat, sérelmeiket, és jövő képüket is.  

A könyv vége felé már túl idealista volt a történet, de pont emiatt is remek választás egy nyári olvasmánynak. 

Értékelésem: ✯✯✯✯

                              (4,5/5)

Idézetek: 

"Imádom, ahogy a könyvek egy másik világba repítik az embert. Ahogy belemerülünk a szereplők életébe, és ők a barátainkká válnak. Azt hiszem, csak meg akarom osztani az olvasás szeretetét másokkal is."

"– Mindig is az olvasás volt a kedvenc időtöltésem. Nem is tudok jobbat elképzelni, mint egész nap könyvekről beszélgetni."

Fülszöveg:

Adnál ​még egy esélyt?

Az lenne a dolgok rendje, hogy Sophie Lawson jól érezze magát a húga esküvőjén. De ha tudta volna, ki lesz a vőfély, sehogy sem tudta volna megacélozni magát.

Miután az édesanyja fekvőbeteg lett, és az apjuk lelépett otthonról, Sophie anyjuk helyett gondoskodott két testvéréről: Sethről, és a húgáról, Jennáról. Támogatta őket, amíg elvégezték a főiskolát, és félretette álmát, hogy saját könyvesboltot nyit Piper’s Cove-ban, ebben a festői észak-karolinai kisvárosban, ahol gyerekkorukban olyan sok időt töltöttek.

Végre itt az alkalom, hogy Sophie megvalósítsa célját, hiszen Seth állást kapott, és Jenna is sínen van: hozzámegy a pasijához, akivel főiskola alatt együtt jártak. A lagzi Piper’s Cove-ben lesz. De aztán kiderül, hogy a vőfély nem más, mint Aiden Maddox, Sophie gimis szerelme, aki annak idején faképnél hagyta Sophie-t.

Vajon mit hoz az újabb találkozás? Sophie miért bízzon abban, aki egyszer már átejtette? Vágtatva közeledik Piper’s Cove felé a hurrikán, és egy biztos: ha odaér, kő kövön nem marad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése