2020. december 3., csütörtök

2019. augusztus

J. L. Armentrout: Wait for you - Várok rád ; Be with me - Légy mellettem


Kedves Olvasó!

Most érkezzenek a 2019. augusztusi utolsó olvasmányaim. J. L. Armentrout, vagy Jennifer L. Armentrout néven is megtalálható az írónő. Az egyik leginkább ismert műve az Obszidián vagyis a Luxen sorozat. 

A Wait for you és Be with me című könyvekben nincsenek földönkívüliek, sem más lény, csak emberek és az ő szomorú, kemény történeteik. 

Ebben a könyvben is sok a humor, a vicces rész, de ezeken túl egy durva történet is helyett kapok, még pedig egy halloween-i bulin elég erőszakosan viselkednek Avery-vel, a főszereplőnővel.

Cam a humoros, kedves karakter, aki természetesen megpróbál Avery-nek segíteni, feldolgozni a múltjában történteket. Cam családját rögtön megkedveltem, míg Avery-től a hajamat téptem. Természetesen kedvencem a teknős, Raffaelo volt. Nyugodt szívvel tudom ezt a könyvet is ajánlani. 💗 

Értékelésem: ✯✯

                              (5/5)

Fülszöveg:

A ​19 éves Avery Morgansten, annak a bizonyos 5 évvel korábbi rettenetes, egész életét megváltoztató Halloween bulinak az emlékei elől menekülve, beiratkozik az otthonától több ezer kilométerre levő főiskolára. Amire azonban soha nem számíthatott volna, hogy éppen az a fiú kezd érdeklődni iránta, aki egyetlen pillanat alatt összetörheti Avery, gondosan felépített jövőjét.
Vannak dolgok, amiket meg kell élni…
Cameron Hamilton 190 centi magas, szikrázóan kék szemű, szívdöglesztő srác, akinek csodálatos képessége van arra, hogy elérje, Avery megint olyasmikre vágyjon, amikről úgy gondolta, hogy régen kiölték belőle. Nagyon nem jó ötlet összejönni vele. Ugyanakkor lehetetlen semmibe venni a feszültséget, amely kettejük között támad, és amely felszínre hozza Avery lényének, addig nem tapasztalt oldalait.
Vannak dolgok, amiket nem fojthatunk magunkba…
Amikor azonban Avery váratlanul fenyegető e-maileket és telefonhívásokat kezd kapni, már kénytelen szembenézni a múltjával, amit szeretett volna rejtve tartani. Van ugyanis valaki, aki nem engedi, hogy elfelejtse azt a bizonyos éjszakát, amikor minden megváltozott. Vajon sikerül végül feldolgoznia magában, hogy felszínre kerül ez a rettenetes igazság? És Cam mellette áll majd, hogy támogassa?
És vannak dolgok, amikért megéri harcolni…





J. L. Armentrout: Be with me - Légy mellettem


Be kell valljam erre a könyvre nem emlékszem a legjobban 2019-ből. Augusztusban valahogy az összes könyv, amit olvastam hasonló sémával épült fel, tragédia, gyász, erőszak, rengeteg fájdalom. És talán emiatt is erről az utolsó könyvről már nem bírta be fogadni az agyam a történetét. Pedig tudom, hogy jó volt. Méltó folytatása az elődének. 

Viszont számomra sokáig nem derült ki, hogy ez nem csak két kötetből álló sorozat. Sőt Cam szemszögéből is van egy könyv, ami az első kötetet dolgozta fel. Így a jövőben szeretném a sorozat többi részét is beszerezni és legalább ezt a könyvet újra olvasni. (A Várok rád című könyvet már minimum kétszer olvastam, így annak a legtöbb jelenetére azért emlékszem 😂)


Ennyit írtam 2019-ben értékelésül (és természetesen az akkor felírt csillagos pontozás fogom lentre beírni.): Cam húga története, miközben az előző kötet szereplőinek története is folytatódik. Bántalmazásról, jövőbeli tervek összeomlásáról szól, a végén az elmaradhatatlan happy end-del. 


Értékelésem: ✯✯

                              (5/5)

Fülszöveg:

A ​New York Times bestseller listáján 1. helyre jutó Várok rád írójának könyve.

Vajon Teresának és Jase-nek megadatik a lehetőség, hogy egymáséi legyenek, vagy az élet közbeszól?

Teresa Hamilton hihetetlenül kemény éven van túl: halálosan beleszeretett a bátyja legjobb barátjába, aki viszont az első, csodálatos, bódító, életmegváltó csók óta egy árva szót sem szólt hozzá; sikerült véget vetnie egy rettenetesen rossz kapcsolatnak; most pedig olyan sérüléssel küzd, ami talán a táncosi karrierje végét jelenti. Ideje hát, hogy elővegye a B-tervet – főiskolára megy. Reméli, hogy itt majd sikerül meggyőznie Jase-t, hogy ami köztük van, őszinte szerelem.

Jase Winstead súlyos titkot hordoz magában, amiről soha, senkinek nem beszélne – különösen nem a legjobb barátja lenyűgözően szép húgának. Még életében senki nem csókolta meg olyan szenvedélyesen, mint Teresa, de nem hagyhatja, hogy ez a kötelezettségei útjába álljon. A legkevésbé arra van most ideje, hogy tartós kapcsolatba bonyolódjon, de közben képtelen kiverni a fejéből a lányt.

Minél többször sodorja őket egymás mellé a sors, annál kevésbé tagadhatják egymás iránt érzett érzelmeiket. Azonban már készülődik a tragédia. Miközben a kampusz próbál magához térni egy váratlan szörnyűség okozta sokkból, a szerelmeseknek el kell dönteniük, hogy minden kockázatot vállalva együtt maradnak, és megérteni, milyen árat kell fizetniük, ha mégsem…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése