2022. december 14., szerda

2022. december

Alaina Urquhart: A ​Mészáros és az Ökörszem

Kedves Olvasó!

Köszönöm szépen Pannának és a 21. Század Kiadónak a lehetőséget!

Nos, ez a kötet tökéletesen bemutatja mennyire borzalmas a világ, és mennyire sehol sem lehetünk biztonságban. Rövid kötet, de végig fenntartja a feszültséget.

Adott egy szörnyű pszichopata sorozatgyilkos, és egy boncmester, aki mindenre fényt derít. Az írónő mesterien szőtte a szálakat, a kötet közepe tájékán óriási nem várt csavarral függővé teszi az olvasót. Tetszett, ahogy felépítette a karaktereket. A vége egyedül amit úgy éreztem kicsit össze lett dobva. A lezárás elmaradt, de pont emiatt is várom a következő részt, remélem hasonlóan borzongatóan durva lesz. 

Ha szereted a thrillereket, a szörnyűségeket és a krimit ezt a könyvet el kell olvasnod! Nem fogja hagyni, hogy éjjel aludj (legalábbis, amíg ki nem olvastad :) ).    

Értékelésem: ✯✯✯✯

                              (4,5/5)

Idézetek:

"Anyának és apának, akiknek nem muszáj elolvasniuk ezt a könyvet. Természetesen nem ti inspiráltátok a történetet (gondoltátok volna?), de miattatok kaptam ihletet az íráshoz. Fura gyereketek van, mégis tudtátok, hogyan neveljétek fel. Ezért mindig csodállak benneteket."

"Jeremy szereti, amikor valakinek a biztonságérzetét teheti tönkre. Szereti, hogy a legsebezhetőbb pillanatukban erre a hamis biztonságtudatra kell támaszkodniuk."


A könyv adatai:

Kiadó:                         21. Század Kiadó

Megjelenés:                   2022 

Oldalszám:                   208

Megvásárolható:           21. Század Kiadó

Fordító:                       Beke Zsolt


Fülszöveg:

A ​Morbid true crime podcast egyik házigazdájától
A férfi áldozatokra vadászik
A nő a férfira
„Urquhart míves thrillert írt, amely ugyan tele van véres részletekkel, de nem öncélúan tobzódik ezekben. Lényegre törő elbeszélésmód, világos szóhasználat, és pengeéles kapcsolat a patológus és a gyilkos között – mindezek az elemek jól előkészítik a jövőbeli folytatásokat.” – New York Times
„Lenyűgözően részletes elemzések – a szerző láthatólag egész életében boncolásokkal foglalkozott. Keveset bíz a képzeletre, mégis magával ragadja az olvasót, a halálesetek közötti teret okkult elemekkel tölti ki.” – Daily Mail
Louisiana mocsaras vidékén valami sötét ólálkodik: egy gyilkos módszeresen, orvosi eljárásokkal kísérletezve követi el rettenetes bűneit, cicázik a hatóságokkal, akik hiába próbálják elfogni.
Dr. Wren Muller, az Ökörszem a legjobb szakember a környéken. Régóta dolgozik halottkémként, és tüzetesen ismeri a múltbeli bűnügyi krónikákat. Egész mostanáig nem ütközött olyan esetbe, amelyet ne tudott volna megoldani. Wren íróasztalán gyűlnek az akták, hamarosan minden figyelmét leköti a macska-egér játék, miközben a brutális gyilkos napról napra arcátlanabb dolgokat követ el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése