2020. december 3., csütörtök

2019. augusztus

Jasinda Wilder: Falling into you - Zuhanok beléd ; Falling into us - Zuhanunk egymásba


Kedves Olvasó!

Jasinda Wilder Falling into You - Zuhanok beléd című könyvével nem 2019-ben találkoztam először, viszont akkor olvastam újra és szereztem be a második kötetet. 

A történet ezzel az erős mondattal kezdődik: "Nem mindig Colton Collway-be voltam szerelmes. Először az öccsét, Kyle-t szerettem." 
Ismét egy elég kemény könyvet sikerült a kezembe venni. Úgy tűnik az augusztusom ilyen elgondolkodtató történetekről szólt. 
Depresszióról, veszteségről, gyász feldolgozásról szól főként ez a történet. Ugyanakkor a zene is körül lengi a könyvet, melyek nagyon illettek a hangulathoz. 
Váltott szemszög miatt mind a két főszereplő gondolatairól, érzéseiről olvastam, ami még különlegesebbé tette a történetet. 
Sírtam rajta, nem is egyszer, de érdemes elolvasni. Csak ajánlani tudom. 


Értékelésem: ✯✯

                              (5/5)

Fülszöveg:

Kyle ​volt az első igaz szerelmem, az első minden értelemben. Aztán egy viharos augusztusi éjjelen ő meghalt, és vele halt az is, aki akkor voltam. Colton nem arra tanított meg, hogy hogyan éljek. Nem gyógyította meg a fájdalmam. Nem hozta rendbe. Arra tanított, hogyan viseljem el. Hogy hogyan éljem meg. És végül hogyan engedjem el.
Nell Hawthorne szerelmes Kyle Calloway-be, aki a legjobb barátja, amióta csak az eszét tudja. Ifjú szerelmük elpusztíthatatlan, az élet csupa ígéret számukra. Aztán egy éjszaka Kyle meghal egy tragikus balesetben, Nell pedig egy életre megváltozik.

A temetésen ismeri meg Kyle bátyját, Coltont. Mindketten küszködve próbálnak továbblépni az életükben, amennyire tőlük telik. Évekkel később újra találkoznak New Yorkban, és Colton rájön, hogy Nell valójában sosem tette túl magát Kyle halálán. Úgy tűnik, a lány mélyen gyökerező fájdalmat, súlyos bűntudatot hordoz, magát hibáztatja a történtekért. Colton tudja, hogy nem volna szabad beleavatkoznia, de nem bír magával. Egyiküknek sem könnyű megbízni a másikban, és mindkettejüknek megvannak a maguk démonai. Együtt megtanulják, mi a fájdalom célja, mit jelent a gyógyulás, és mennyire fontos a megbocsátás.


Jasinda Wilder: Falling into Us - Zuhanunk egymásba

Kiegészíti az első kötetet, csak ebben a könyvben már mások a szereplők. Becca, Nell legjobb barátnője. Ahogy az előző történetben, úgy ebben is eleinte még szinte gyerekek a szereplők, épp készülnek elindulni a saját útjukon, amikor bekövetkezik a tragédia. Ugyanis ebben a kötetben is szerepet kap a Kyle halála. 

Becca védelmezően elutasító Colton-nal szemben, amikor az barátnőjének szeretne segíteni. Ez annyira nem tetszett. Szerintem jobb lett volna, ha azzal is támogatja Nell-t, hogy nem akad fen Colton jelenlétén.

Kyle halálán kívül még egy nagy tragédia éri Beccát és Jase-t ebben a könyvben, ami engem nagyon megdöbbentett és lesokkolt. 

A könyvnek meg volt a maga hibái, de a végét elolvasva úgy éreztem ezekért kárpótolt az utolsó jelenet.  

Értékelésem: ✯✯

                              (5/5)

Fülszöveg:

Azt hitted, ismered a teljes történetet…

Kyle Calloway halálával Nellben is meghalt valami. De nem egyedül ő az, akinek küzdenie kell. Kyle halála ugyanis hatalmas űrt hagyott maga után szülei és bátyja, Colton lelkében és szívében is. A lányt pedig, akit szeretett, teljesen összetörte.

És amit soha nem sejtettél volna:

Becca de Rosa Nell legjobb barátnője. Miközben minden erejével barátnőjének próbál segíteni, Becca élete is gyökeres fordulatot vesz, és hamarosan már semmi sem az, aminek egykor hitte.

Jase Dorsey a tizenhatodik születésnapja utáni héten randevúra hívja Nellt, de végül az egész dugába dől. Ám nem tudhatja, milyen tragédiák és csodák történnek majd egy véletlen nyomán.
Most és mindörökké? Válaszd a csodát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése