2022. november 27., vasárnap

A Nagy Fotelkvíz Sajtóbemutató

 A fotón balról Anna (@csutortoki_konyvklub), Betti (@mutimit0lvasol), Álmos (@quizalmos) , Edina (@read_happilyeverafter), én (@bianka_s_treasures), Edina (@akonyvlegyenveled)

Kedves Olvasó!

Nagyon szépen köszönöm Finy Petrának és a 21. Század Kiadónak a meghívást a sajtóbemutatóra! Fantasztikus élmény volt.

Kezdésként Rényi Ádám beszélgetett Bartha Álmossal, a könyv szerzőjével. Kiderült, hogy Álmos a Legyen Ön is milliomos! műsoron kívül nem kedveli a televíziós vetélkedőket. Ugyanakkor az évek során vágyat érzett kialakítani saját vetélkedős helyszínt, ahol van nyomógomb, sok fény, nagy kijelző és ő tölti be a műsorvezető szerepét. Ez a helyszín nem más, mint a sajtóbemutató helyszíne, a Szinyei Merse utca 23. Ami csapatépítők, lánybúcsúk és kikapcsolódó esték tökéletes helyszíne. 

De honnan is indult ez az egész? 

Álmos először Kínában találkozott a kocsma kvízzel. Nagyon tetszett neki, hogy ezeken a rendezvényeken az emberek játékosan gondolkodnak, de komolyan játszanak. Hazatérését követően megalkotta a saját kocsma kvízét. Első szervezése 2009-ben Szentendrén történt, ahova 17 ismerősét csábította el. A koronavírus első hulláma előtt, 2017-ben Álmos a Tüskecsarnokot kibérelte, hogy 220 csapattal, kb. 1400 emberrel játszon együtt. Felismerte, hogy a játékosok nem kifejezetten a nyeremény miatt játszanak, hanem a közös élményért.  

Rényi Ádám felelevenítette, hogy korábban a televíziós kvízeket szerette, de a kocsma kvízt nem értette, de Álmos elhívta egy kvízestre, ami annyira megtetszett Ádámnak, hogy eldőlt ebből könyv születik! 

2020 márciusában egy szempillantás alatt megváltozott a világ. A kocsmák bezártak, a kocsma kvízt pedig át kellett vinni az online térbe. Ez a változás nagy fejtörést okozott Álmosnak, hiszen színvonalas szórakozást akart továbbra is nyújtani a játékosoknak. A facebook és youtube segítségével 2500 ember követte Álmost az első online vetélkedőn. Nehéz időszak volt, de ami anno hobbynak indult ma már a megélhetését jelenti. 

Az utolsó kérdése Rényi Ádámnak az volt, hogy mi a különbség a fotel és kocsmakvíz között. A nagy része megmaradt, egyedül a vége változott. Van villám játék, a gomb és a tematikus játékok. 

A beszélgetés végén Álmos köszönetet mondott Harrach Juditnak, aki szerkesztette a könyvet, ráadásul nem titok, sokadik határidőre adta le a kéziratot. Sebes Miklósnak, aki a borítótervet készítette, ahogy A Nagy Kocsmakvíz könyvnek is. Finy Petrának, aki leszervezte a sajtóbemutatót és segített népszerűsíteni a könyvet. 

Majd végre elkezdődött a játék. Nagyon élveztem, fantasztikus esemény volt!

Villámjátékkal kezdtünk, majd a kapcsolatokat kerestük a szavak között. Voltak még anagrammák, lista és műfaj alapján érkező kérdések is. A végén a kimaradt kérdéseket is megnéztük, a nyertesek pedig könyvekkel gazdagodtak. A csapat, aminek tagja voltam a 3. helyezést érte el. Örülök, hogy részese lehettem ennek a fantasztikus estének és annak, hogy több tartalomgyártóval is találkoztam. És nem utolsó sorban köszönöm a dedikációt!  Amit már most biztosan tudok, hogy karácsonykor kvízt fogok játszani a családommal!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése