2022. szeptember 7., szerda

2022. augusztus

Gáncs Kristóf: Lajos kutya megérkezik



Kedves Olvasó!

Szerintem kicsiknek és nagyoknak is jót tesznek a mesekönyvek. Ezért is szoktam időről időre én is elolvasni egy-egy aranyos mesét. Ez a könyv azonnal megfogott, mondjuk mivel egy tacskó a főszereplő másképp nem is történhetett. 

Imádtam ezt a mesekönyvet, melengette a szívemet. Négy apró történet szerepel a kötetben, melyek bemutatják hogyan épül be a család életébe a tacsi megérkezése, hogyan válik családtaggá, hogyan védi meg szeretteit. Nagyon jól szórakoztam az olvasásakor, a Lajos kutya és a szúnyog című fejezetnél hangosan nevettem.  Mind a történet, mind a rajzok nagyon tetszettek! 

Csak ajánlani tudom kicsiknek és nagyoknak! 

Az első kötethez matrica is vásárolható, imádom! 

Ami még az olvasásélményhez ad, az ha meghallgatjátok Szabados Ági podcastjét, amit Gáncs Kristóffal, az íróval készített. Az egyik kedvenc epizódom, nézzétek meg youtube-on, beszúrom lentre a videót. 💖

A második kötet már elérhető, mind a boltban, mind a webshopban. Nagyon várom, hogy az új részt is elolvassam! 

Értékelésem: ✯✯✯✯

                              (5/5)

Idézetek: 

"Bár a gyerekek - különösen is Öcsi - addig csakis németjuhászt szerettek volna, akivel rendőröset lehet játszani; most gyorsan megállapodtak, hogy Lajos kutyából is kitűnő nyomozó válhat. A családi kupaktanács egyhangúlag úgy döntött: Lajos kutyát befogadják."

"Lajos kutya a szúnyogot egészen a konyha ablakáig üldözte, ott azonban megtorpant. Még jól emlékezett, mit kapott legutóbb, amikor engedély nélkül ment be a konyhába. Pedig akkor, jól nevelt ebhez méltón, az ajtón keresztül ugrott be némi frissen főtt virsliért...
Egy szempillantás múlva aztán eszébe jutott, hogy a gazdáinak védelme minden szabálynál előrébb való."

A könyv adatai:

Kiadó:                         Libertine Kiadó

Megjelenés:                   2021

Oldalszám:                   46

Borító:                        Keményfedeles

Megvásárolható:          Libertine Kiadó

Illusztrátor::                   Bertóthy Ágnes

Fülszöveg:

Kezdetben olyan apró, hogy egy kabátzsebben is elfér, ám hamarosan már az egész világ körülötte forog. Ő Lajos kutya, aki megérkezik, és mindent a feje tetejére állít! Hősies szúnyogvadász, nyomozónak sem utolsó, és a fociban is remekel, csak aztán fürödni ne kelljen… Kalandjai faluszerte híresek, és Lajos kutya legnagyobb megelégedésére mindig jut bennük hely egy nagy szelet sonkának vagy kolbászos szendvicsnek is.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervet kommunikációs igazgatója és két kisgyermek édesapja, aki esti mesemondásai során teremtette újra mesehősként gyerekkori kedvencét, Lajos kutyát.
Mulatságos történetei egy olyan gyerekparadicsomba repítenek, ahol kisgyereknél csak kiskutyának lenni jobb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése