2023. március 15., szerda

Christina Lauren: A lelkitárs-egyenlet


Kedves Olvasó!

Nagyon szépen köszönöm a 21. Század Kiadónak a lehetőséget!

Eleged  van már a különböző randi appokból, az unalmas vacsora randikból? Nem találod az igazit? Nos, a most induló Kromantika megoldja a problémáidat. Csak nyálmintát kell küldened a cégnek, ők pedig DNS vizsgálat és a kérdőívek kitöltése után az applikáción keresztül megmutatja a számodra megfelelő jelentkezőket. Beállíthatod még azt is, hogy hány százalékos egyezés után kapj értesítéseket. Vajon a jövő legnagyobb lehetősége lenne ez az új társkereső alkalmazás? Te kipróbálnád? 

Jess rengeteget dolgozik azért, hogy fenntartsa magát és kislányát. Unalmas randevúkon keresi párját, de rosszabbnál rosszabb élmények után úgy érzi feladja a társkeresést. Legjobb barátnőjével Fizzy-vel épp a megszokott kávézójukban beszélgetnek, amikor leszólítja a régóta figyelt jóképű férfit, akit ők csak Americano-nak neveztek. A férfiról kiderül, hogy egy randialkalmazás készítésében vesz részt és fel is ajánlja a hölgyeknek a betekintés lehetőségét a cég székhelyén. A történet akkor válik igazán érdekessé, amikor Jess beküld egy nyálmintát, melyre 98%-os egyezést ad a rendszer nem mással, mint Americano-val, vagyis dr. River Peñá-val. Vajon Jess elfogadja az eredményeket? Hogyan alakítják ki kapcsolatukat ilyen hír hallatán? A választ természetesen a könyv felfedi. 

Érdekes, humoros, aranyos történet. Gyönyörű élfestése miatt még inkább megéri beszerezni. Nekem tetszett és csak ajánlani tudom. 

Christina Lauren-től már korábban elolvastam a Nem mézes hetek című könyvet, most pedig A lelkitárs-egyenlet után az írónő jövőben megjelenő könyveire is nagyon kíváncsi vagyok. Régen rengeteg romantikus könyvet olvastam, kicsit telítődtem is velük, így az elmúlt években alig-alig választottam ebből a műfajból olvasmányt. Ez viszont mostanában megváltozott, a 21. Század Kiadó gondozásában megjelent romantikus könyvek egyre jobban felkeltik a kíváncsiságomat és eddig még nem csalódtam bennük.  

Értékelésem: ✯✯✯✯

                              (4,5/5)

Idézetek:

"- Dr. Peña először azt kutatta, vajon lehetséges-e valamiféle jellemző, kiegészítő mintázatokat lelni két ember DNS-ében, akik vonzódnak egymáshoz. (...) Azaz vajon belénk van-e programozva, hogy bizonyos emberekhez szükségképpen vonzódjunk, ezért megjósolható-e, akár a személyes találkozásukat megelőzően is, hogy két ember vonzónak fogja-e találni egymást?" (39. oldal)

"- A jelentkezési lapon különféle kategóriákat lehet bejelölni: nők, férfiak, nembinárisok, vagy akár mindhárom. Vállalatunk nem diszkriminál rassz, kulturális identitás, gender, szexuális orientáció vagy vallás alapján, így a DNSDuo sem. A kompatibilitási szekvencia jegyei közül csupán kevés kötődik szigorúan az X- és Y-kromoszómákhoz, egyértelműen kevés ahhoz, hogy nullázza az adatokat, ha egy genotípust kizárunk." (44.oldal)


A könyv adatai:

Kiadó:                         21. Század Kiadó

Megjelenés:                   2022

Oldalszám:                   368

Megvásárolható:           21. Század Kiadó

Borító:                        puha borító, élfestéssel

Fordító                      Léva Márta


Fülszöveg:

Jess ​Davis gyermekét egyedül nevelő anya, aki boszorkányos ügyességgel mozog az adatok és statisztikák világában. De hiába a sok számítás és kalkuláció, egyvalamire nem tudja rávenni magát: hogy újra randizni kezdjen. Rengeteget dolgozik, hogy mindenük meglegyen, és az élete nem könnyű… ha őszinte akar lenni, igencsak magányos.

Jess értesül a Kromantika nevű, frissen felkapott társkereső cég ajánlatáról: adatbázist hoznak létre, hogy DNS-vizsgálat alapján találják meg mindenkinek a lelki társát. Ha ez igaz, akkor a Kromantika alapjaiban változtatja meg a társkeresést, hiszen valami egzaktra épít. Ezzel Jess is tud azonosulni.

Legalábbis azt hitte, hogy tud. A teszt ugyanis kimutatja, hogy Jess 98%-ban összeillik a Kromantika alapítójával, bizonyos dr. River Peñával. Jess ismeri dr. Peñát, ezt a merev, konok figurát, és kétségtelennek tartja, hogy nem ő a lelki társa. De a Kromantika pénzt kínál Jessnek arra az esetre, ha hajlandó jobban megismerkedni a cég alapítójával. Jess szkeptikus, de nincs abban az anyagi helyzetben, hogy visszautasítsa a nagyvonalú ajánlatot.

A 98%-os összeillés gyémánt fokozatú egyezést jelent. A cég promóciójában Jess és dr. Peña álompárrá válnak, ők az élő példa a Kromantika módszerének sikerességére. Miközben egyik repi rendezvényről a másikra rángatják őket, Jess lassan ráébred, belül talán másmilyen ez a tudós, mint amilyennek eddig hitte.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése