2020. december 17., csütörtök

2020. március

 Sir Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmes Tanulmányok vérvörösben 


Kedves Olvasó!

Be kell valljam Sherlock Holmes könyvet nem igazán szerettem volna olvasni. Korábban az egyik angol tanárom az egyik könyv fejezeteit kellett lefordítanom, majd belőlük a szavakat meg kellett tanulnom és nagy keményen visszakérdezte. Nem származott valami jó emlékem ebből az időszakból, így természetesen ha nincs az érettségi tételben biztos, hogy soha újra hozzá sem nyúltam volna Sherlock Holmes történeteihez. 

Jól választottam ezt a történetet, ugyanis ebben a könyvben találkozik Doktor Watson Sherlock Homes-szal. Az író Watson szemén keresztül mutatja be az eseményeket és a szereplőket. Amikor Watson leírja Sherlock-ot akkor Edgar Allen Poe Dophin-jához hasonlítja. Nekem jobban tetszett, ahogy Poe ír, ugyanakkor örülök, hogy egy új stílust ismertem meg. Talán a jövőben mind két írótól fogok még olvasni. 


Értékelésem: ✯✯✯✯

                              (4/5)

Fülszöveg:

A rendőrség egy férfi holttestére bukkan egy elhagyatott londoni házban. A halál oka ismeretlen, az áldozaton semmiféle sérülés nem található, ám az arca rettenetes grimaszba torzult. A nyomozás hamar zsákutcába fut, így a Scotland Yard kénytelen a híres detektív, Sherlock Holmes segítségét kérni. A szálak azonban messzire vezetnek: vajon valóban egy világméretű politikai összeesküvés áll a gyilkosság hátterében? Jelen könyvünk Sir Arthur Conan Doyle első Sherlock Holmes története, mely önálló regényként 1888-ben jelent meg először Angliában. Itt lép színre a viktoriánus London később világhírűvé vált nyomozópárosa: Sherlock Holmes, a csalhatatlan logikájú mesterdetektív és hű krónikása, Dr. Watson. Ebben az elbeszélésben ismerkedik meg és költözik a Baker Street 221B szám alá a két legendás figura, hogy hamarosan egy csavaros bűntény kellős közepébe csöppenjenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése