2022. október 17., hétfő

2022. október

Gáncs Kristóf: Lajos kutya buszra száll

Kedves Olvasó!

Lajos kutya megérkezik című aranyos könyvet egyszerűen imádtam. Azóta, hogy elolvastam az első kötetet, meghallgattam Szabados Ági beszélgetését Gáncs Kristóffal az új könyves podcaste-ben, most már a második kötet is megjelent. Lajos kutya buszra száll szintén négy szívmelengető történetet mutat be Lajos kutya életéből. Ebben a kötetben Lajos kutya már nem csak a család, hanem a falu, a környezetében lévő emberek életének a részévé is vált. A humor és a fantasztikus rajzok ebben a kötetben is levettek a lábamról. 

Nagyon tetszett, hogy a könyv végén van kép az eredeti Lajos kutyáról is, sőt még Wolf Kati dalát is meghallgathatja az olvasó, hála egy QR kódnak. 

Mind a könyveket, mind a podcaste adást csak ajánlani tudom! 

Értékelésem: ✯✯✯✯

                              (5/5)

Idézetek: 

"Lajos kutya gyors nyújtózkodás után a nagykapuhoz sietett, és elkezdte kipasszírozni magát azon a titkos alagúton, amit éppen a napokban kapart ki újra. Mivel a passzírozás igen lassan ment, közben Lajos kutyának többször is volt ideje megfogadni, hogy felhagy az olyan esti lakomákkal, amikor addig eszik, amíg lát. Főleg mostanság, amikor is még elég sokáig van világos."

"Kíváncsian a hosszú járgány hátuljához lopódzott, és felszökdécselt a lépcsőn. Még éppen az utolsó pillanatban, mert az ajtók máris hatalmas szisszenéssel záródtak. Kezdetét vette Lajos kutya életének eddigi legnagyobb kalandja."

"Lajos kutya kikukucskált az abrosz alól, és a táncparkett túloldalán elnyúló asztalon megpillantotta azt, akinek ő is azonnali örök hűséget fogadott volna: egy hatalmas tál sült kolbászt!"

"Mint minden rendes kutya, akinek az ereiben tacskóvér csörgedezik, Lajos kutya is szenvedélyesen szeretett ásni."


A könyv adatai:

Kiadó:                         Libertine Kiadó

Megjelenés:                   2022

Oldalszám:                   56

Megvásárolható:          Libertine Kiadó

Illusztrálta:                    Bertóthy Ágnes


Fülszöveg:

Alighogy megérkezett, máris felforgatta a kis falu életét Lajos kutya, akit nyughatatlan és kolbászkedvelő természete újabb kalandokba sodor. Ő a legtáncosabb négylábú, a legfürgébb iskolai szökevény, a legelszántabb kincskereső és a legkíváncsibb potyautas. Lajos kutya ugyanis meg sem áll a nagyvárosig, ahol a kutyák furcsa ruhákban járnak, és bizony nem terem minden asztal alatt valami finomság.

Gáncs Kristóf gyermekkori kiskutyáját teremtette újra mesehősként. Lajos kutya megérkezik című első mesekönyve sokak kedvencévé vált, a falusi tacskó várva várt újabb történeteiben pedig ismét lesz min mulatni.

A kötetet augusztus 26-tól tudod megvásárolni a Libertine Könyvesboltban és online.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése