2023. október 27., péntek

Scarlett St. Clair: A sötétség érintése

Hades és Persephone 1.

Kedves Olvasó!

Nagyon szépen köszönöm a Könyvmolyképző Kiadó csapatának a lehetőséget!

Nagyon szeretem a görög mitológiát, középsuliban is az egyik kedvenc témám volt. Hades és Persephone története mindig is érdekelt, lássuk be elég romantikus, hogy az alvilág istene pont a tavasz istennőjébe szeret bele. 

Az írónő arra vállalkozott ebben a kötetben, hogy egy retelling keretén belül modern köntösbe csomagolja a görög mondavilágot, főként Hades és Persephone szerelmét. A sötétség érintése című könyvben az istenek a modernvilágban az emberek között járnak, közkedveltek és elérhetetlenek, hasonlítanak a celebekre. 

Persephone pedig egy egyszerű halandónak adja ki magát, aki az egyetem mellett épp az egyik újságnál helyezkedik el. A kötet elején világossá válik, hogy Persephone-t nagyon érdekli Hades, vonzza őt a férfi, ugyanakkor le is akarja leplezni kegyetlen alkuit. Miközben Persephone hajszolja a főcímlap story-t bele is fut Hades-ba és tudatlanul, de alkut köt vele, minek következtében hat hónap áll a rendelkezésére, hogy életet teremtsen az alvilágban. 

Középsuliban szerintem nagyon szerettem volna ezt a könyvet. Ma már viszont itt-ott maradt hiányérzetem. A görög mondavilág alakjait említés szinten behozta a történetbe az írónő, de igazán nem dolgozta ki a karaktereket. 

Hamarosan érkezik a második kötet is, A romlás érintése, melyben folytatódik Hades és Persephone kapcsolatának alakulása. 

Értékelésem: ✯✯✯✯

                              (4/5)

Idézetek:

"- Te két dolgot jelentesz az istenek számára - mondta, amikor Persephone még kislány volt. - Játszma vagy játékszer. " (14.oldal)

" - Azt beszélek, hogy látja az emberek bűneit. Szóval azt követeli az alkoholistáktól, hogy többetne igyon. A szexfüggőtől önmegtartoztatást kér. Ha betartják a feltételeket, akkor életben maradnak. Ha nem, Hades megkapja a lelküket. Mintha csak azt akarná, hogy veszítsenek." (29. oldal)

"- És maga szerint ez feldühíti Hadest?
Nem akarta hangosan kimondani a kérdést, de a szavak valahogy kicsusszantak az ajkai között.
A férfi elvigyorodott.
- Kedvesem, én mindenképpen nyerek.
Persephone szeme elkerekedett, és kihagyott egy ütemet a szíve. Felpattant, a név pedig úgy tört fel belőle, mint egy átok.
- Hades." (39. oldal)

"-Ha nem kívánja teljesíteni a megállapodásunk feltételeit, akkor csak szóljon, Lady Persephone. Alig egy óra alatt elő tudok készíttetni önnek egy lakosztályt.
- Ahhoz nem vagyunk elég jóban, hogy lakótársak legyünk, Hades." (116. oldal)

A könyv adatai:

Kiadó:              Könyvmolyképző Kiadó

Megjelenés:         2023

Oldalszám:        400

Fordította:        Kádár Pál

Megvásárolható: Könyvmolyképző Kiadó


Fülszöveg:

Mi vár rád, ha a Holtak Istene visszaadja az életedet?

Persephone csak névleg a Tavasz Istennője. Az igazság az, hogy a virágok kislánykora óta elhalnak az érintése alatt. Új-Athénba költözése után abban reménykedik, hogy feltűnés nélkül vegyülhet el az emberek között, halandó újságírónak álcázva magát.

Hades, a Halál Istene egy szerencsejáték-birodalmat épített fel a halandó világban, a szóbeszéd szerint pedig a leglehetetlenebb fogadásokat kedveli a legjobban.

Miután véletlenül összetalálkozik Hadesszal, Persephone rádöbben, hogy alkut kötött a Halál Istenével. Az alku feltételeit pedig képtelenség teljesítenie: életet kell teremtenie az Alvilágban, különben elveszíti a szabadságát.

Az alku azonban nem csak arra világít rá, hogy Persephone egy bukott istennő. Miközben ugyanis igyekszik elhinteni szabadságának magvait, egyre jobban beleszeret a Halál Istenébe – ez pedig tilos.

Hades és Persephone történetének modern és kreatív feldolgozása.

Vesd bele magad!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése