2022. január 12., szerda

2022. január

Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames - Ezüst lángok udvara

Kedves Olvasó!

Január elsején kezdtem el ezt a féltégla méretű óriási könyvet, miután Rékával instagramon megbeszéltük a közös olvasást, ami egyszerűen fantasztikus volt! Olyan jó volt folyton megbeszélni ki hol tart, mik az érzéseink! Remélem a jövőben még lesz hasonló élményem! 💖

A könyv elolvasásának az ideje egyébként meglepett, mivel azt hittem hosszú hetekig fogom húzni, (sajnos a Crescent city-ből kiindulva, amit körülbelül egy éve húzok, a pár hetes elolvasási idő helyett inkább hónapok tűntek reálisnak 😅), na de Nesta történetét 5 nap alatt sikerült kiolvasnom. Bevallom őszintén Sarah a Tüskék és rózsák udvarával levett a lábamról, majd a Köd és harag udvara megkoronázta az élményt, de sajnos a harmadik kötet nekem nem hozta a várt eufóriát, a negyedik kötet egy kis kiegészítő kötetnek megfelelt, de az se tudott már annyira levenni a lábamról. Egy szó, mint száz fenntartásokkal álltam hozzá a könyvhöz. 

Nesta az első kötetben nem nyert meg magának, aztán minél többet szerepelt egyre jobban felkeltette a kíváncsiságomat. A harmadik kötet olvasásakor már végképp úgy éreztem szeretnék egy különálló kötetben róla olvasni. Cassian az egyik kedvenc szereplőm volt az eddigi kötetek alatt és ebben a kötetben csak még jobban megkedveltem. Nesta karakterét szerintem az írónő nagyon jól kitalálta, leírta, mélységet adott mind a szereplőknek, mind magának a történetnek.  Rajtuk kívül a Gwyn a papnő is kedvenc lett, alig várom hogy a regény végén megjelenő kimaradt részt tovább olvashassam!

Eddig Amrent kedveltem, de ebben a részben, ahogy Nestához állt már nem volt annyira szimpatikus. Sőt szinte az összes eddigi szereplőben csalódtam azok után, ahogy az egész kialakult helyzetre reagáltak. Persze Nesta kicsit sem tette könnyűvé a helyzetüket, de a második kötet óta közutálat tárgya szegény Tamlin azok után, hogy nem értette meg min megy keresztül Feyre, ráadásul bezárta a kastélyukba. Ugyanakkor felmerült bennem a kérdés, hogy mennyivel másabban kezelték Nesta traumáját, tragédiáit? Annyi persze a javukra írandó, hogy Cass végig Nesta mellett volt, valamint a könyvtári munka.  

Most már viszont zárom inkább soraimat, mielőtt olyan eseményről is véleményt mondanék, ami már túlontúl spoileres lenne. Jobban tetszett ez a könyv, mint a harmadik kötet, de nem érte el a második kötetet. Voltak az írónő részéről szerintem hibák benne, amiken néhol jobban fennakadtam, néha pedig csak nem vettem inkább tudomást róluk. Ez a könyvsorozat továbbra is kíváncsivá tesz, érdekelnek a szereplők és nagyon várom mit tartogat a következő rész, ami remélem hamarosan megjelenik. 

A borítóról még egy gyors eszmefuttatás, nekem először furcsa volt, az előző négy kötet női alakjai után, viszont be kell ismernem nagyon tetszik a színvilága. És lássuk be a Szél háza elég fontos helyszín, na meg a kedvenc mellékszereplőm lett, így tökéletesen illik a borítóra. 


 Értékelésem: ✯✯✯✯✯

                              (5/5)

Idézetek: 

"- Gondolom, ez az egész a te ötleted volt...
- Persze - hazudta Cassian vigyorogva. - Csodásan érezzük majd magunkat mi ketten!
Valószínűleg ki fogják nyírni egymást."

"- A rettenthetetlen tábornok, akivel az allergia végzett.
Cassian a kelleténél hangosabban szipogott, mire Rhys jól kinevette."

"– Egyszer már megtörtek – jelentette ki Gwyn, a hangja tisztán csengett. – Túléltem. És többet nem törnek meg, még ez a hegy sem."


Fülszöveg:

Féktelen ​erő. Féktelen szenvedély.

Nesta Archeron mindig is ingerlékeny és büszke volt, hirtelen gerjed haragra, és lassan bocsát meg. Mióta az Üstbe kényszerítették, és akarata ellenére főtündérré vált, nehezen találja a helyét a különös, veszedelmes világban, ahol él. Úgy tűnik, képtelen túllépni a Hybern elleni háború rémségein és mindazon, amit ott elveszített.

És van valaki, aki mindenki másnál könnyebben feldühíti: Cassian, a sok csatát megjárt harcos, aki a Rhysand és Feyre uralta Éjszaka udvarában betöltött pozíciója miatt folyamatosan Nesta útjába keveredik. De Cassian nem csak a haragját szítja fel. Le sem tagadhatnák a kettejük közötti szikrákat – és a szenvedélyük fellángol, amikor kénytelenek egy fedél alá költözni.

Mindeközben az áruló emberkirálynők, akik az előző háború során visszatértek a kontinensre, veszélyes új szövetséget kötnek, és a vidék törékeny békéjét fenyegetik. A megállításuk kulcsa pedig azon múlik, képes-e Cassian és Nesta szembenézni az őket kísértő múlttal.

Ők ketten belső és külső rémekkel küzdenek a bizonytalansággal teli világban, miközben elfogadást – és gyógyulást – keresnek egymás karjában.

Sarah J. Maas gazdagon megálmodott, szenvedélyes sorozata Feyre tüzes nővérével, Nestával folytatódik.

Kövesd a sorsát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése