2020. december 28., hétfő

2020. december

 Louisa May Alcott: Kisasszonyok


Kedves Olvasó!

Először a filmet láttam, ami rögtön magával ragadt és onnantól nem volt megállás, be kellett szereznem a könyvet is. A borítója nagyon tetszik, különleges.

A történet négy kisasszonyról és az anyukájukról szól. Bár nem gazdagok, de nem is szegények. A történetben gyakran előkerül a különböző nézőpontok észrevétele. Ahelyett, hogy más dolgok iránt vágyakoznánk, örüljünk azoknak a dolgoknak, amik már meg vannak. És hasonló gondolatok jelennek meg a könyvben, nagyon aranyos történetekbe csomagolva. Az anyukájuk egész könyv alatt okítja, terelgeti a lányait. Nagyon tetszett, hogy mindegyik lánynak meg volt a maga különlegesége.

Mivel a filmet hamarabb láttam, így nem tudtam nem párhuzamot vonni a könyv vs film között. A Kisasszonyok végén olvastam, hogy a Jó feleségekkel gyakran összemosódik a két történet, és bár a Manó könyvkiadó két kötetben hozta ki, a film a két könyvet dolgozta fel. Nekem ez nem okozott problémát, sőt nagyon is tetszik a két szép borító. Ahogy az is, hogy a film nem sokban tér el alapvetően a könyvtől. Bár a történet a könyvekben lineárisan zajlik, addig a film ugrál a múlt és a jelen között.
A film miatt tudom, hogyan fog zárulni a Jó feleségek, de ettől még jövőre szeretném majd beszerezni. 😊

Értékelésem: ✯✯✯✯✯

                              (5/5)

Fülszöveg:

A March család négy lánya – Meg, Jo, Beth és Amy – számára nehéz idők járnak. Édesapjuk az amerikai polgárháborúban szolgál, anyjuk otthon igyekszik elfogadható életet teremteni. Sok megpróbáltatást és jó pár örömteli fordulatot végigélve, a lányokból igazi kisasszonyok válnak a történet végére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése