2022. október 17., hétfő

2022. október

Fábián Réka: Az én titkos Velencém

Kedves Olvasó!

Nagyon szépen köszönöm Finy Petrának és a Next21 Kiadónak a lehetőséget, hogy ezt a könyvet is elolvashattam!

Még a nyáron megrendezésre került ötórai teadélutánon hallottam erről a könyvről. A borító és a cím rögtön megfogott és nagyon vártam a megjelenését. 

A regényen érződik, hogy egy könyvmoly írta. Kicsit visszatértem a nyárba, hála a kötet hangulatának. Rövid fejezeteinek köszönhetően gyorsan haladtam vele. Nagyon tetszettek az idézetek, amik a fejezetek elejére kerültek. 

A történet Liliről szól, akinek a házassága válságba kerül, lévén, hogy ő szeretne egy gyermeket, míg a férje nem. A pár két úton jár és Lilinek el kell döntenie hogyan folytassa tovább az életét. Ebben segítségére lesz egy olaszországi út, ahová egyedül, a nagymamája naplójával indul el. Szeretem azokat a könyveket, amik családi titkokat rejtenek, így nagyon kíváncsi voltam mi lesz Róza mama története. 

Megvoltak a könyv maga hibái, ugyanakkor első kötetként kíváncsian várom milyen lesz Réka következő történetei, hogyan fog fejlődni, mint írónő. 

Értékelésem: ✯✯✯✯

                              (4/5)

Idézetek: 

"Minden szerelmi történet gyönyörű, egyedi és különleges."

"- Nem lehet egy történetet a végével kezdeni - jelentette ki. - Csak úgy érthet meg mindent, például azt is, miért titkolta éveken át mindezt a nagymamája, ha előtt elmesélem a teljes történetet."


A könyv adatai:

Kiadó:                         Next21 Kiadó

Megjelenés:                   2022

Oldalszám:                   224

Megvásárolható:          Next21 Kiadó


Fülszöveg:

Lili ​egy zátonyra futott házasságtól menekül Itáliába. És hogy miért pont a szerelmek városában akarja átgondolni az életét, arról csakis nagymamája naplója tehet.
Vajon a nagymamájának tényleg volt egy titkos olasz szerelme? A naplóból ugyanis fény derül Róza nagyi titkaira, és Lili egészen Velencéig megy, hogy megtudja az igazságot.
Lili reméli, a saját életével kapcsolatban is tisztábban lát majd az utazás végére. Tudni fogja, érdemes-e még egy esélyt adni a házasságának, vagy új életet kell kezdjen, ha hazatér.
Első állomása a Trattoria Venezia, ahova nagymamája útja is vezetett annak idején.
Elandalítja a város, a gondolások éneke, egy régmúlt szerelem emléke és talán egy új ígérete is.
Vajon Velence feltárja előtte titkait?

Fábián Réka 2018-ban kezdett könyvekről blogolni, hogy népszerűsítse az olvasást. A Könyvkritika instagram oldal és a konyvmoly.com blog kitalálója és szerzője. Első könyvének legfontosabb üzenete, hogy az olvasás gyógyír és menedék, aminek terápiás hatása bármilyen élethelyzetben igazi segítség lehet. Budapesten él férjével és gyerekével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése