2022. május 25., szerda

2022. május

Maksai Kinga: Most már biztosan hazaér

Kedves Olvasó!

Nagyon szépen köszönöm Finy Petrának és a 21. Század Kiadónak a lehetőséget, hogy újra előolvasó lehettem. 

Nem rég fejeztem be, röpke egy nap alatt végig olvastam a 400 oldalas könyvet, annyira beszippantott. 

Az írónő Dóra szemszögéből mutatta be az eseményeket. A történet úgy kezdődik, hogy a főszereplőnő férje egy a kollégákkal átmulatott éjszaka után nem tér haza, a telefonja ki van kapcsolva. Dóri eleinte próbál higgadt maradni, egyszerű kifogásokkal érvel, mint hogy biztos lemerült a férje telefonja és egyik új kollégájánál aludt, nehogy a pici gyerekük érzékelje mennyire berúgott az apukája. Aztán mégis elkezdi hívogatni a munkatársakat, még a férje munkahelyére is elmegy. Természetesen nem találja ott. Innentől pedig annyira felpörögnek az események, hogy lehetetlen letenni a könyvet. Mi történhetett a férfival? Miért nem jelentkezik, ad élet jelet magáról? Csak szimplán lelépett egy nővel, vagy az új cégéből a főnökök raboltatták el? Dórának nehéz döntést kell meghoznia, beszél a rendőrséggel és a segítségüket kéri ezzel pedig komollyá téve az egész ügyet. Közben furcsa események történnek vele, ami miatt mindenki, még a nyomozok személyét is megkérdőjelezi. 

A történet folyamatosan pörög, kapkodtam a fejem és próbáltam kitalálni mi is történt Petivel, Dóra férjével. Több szereplő belép Dóri életébe, régi ismerősök, a férj furcsa új kollégái, rendőrök, magándetektív, perverz szomszéd, pletykás szomszédasszony. Összeesküvés elméletek röpködtek a könyvben, amiket Dóra elhitt, ugyanakkor próbált is bizonyítékokat keresni rájuk. Közben álmaiban, hallucinációiban és a valóságban is végig a férjét keresi. Végül mégis a legnagyobb kérdés az maradt mennyire ismerte Dóri Pétert, Petit, Petyát és vajon új ismerősei közül kiben bízhat meg igazán. 

Pörgős, végig fenntartotta a kíváncsiságomat, izgultam Dóri és fia András épségéért. Meglepő fordulatok miatt le se tudtam tenni, egészen a lezárásig. Nagyon tetszett ez a könyv és csak ajánlani tudom Neked is kedves Olvasó!

Értékelésem: ✯✯✯✯✯

                              (5/5)

Idézetek: 

"Kínosan ügyel rá, hogy mindenkinek tudja a születésnapját, a névnapját, hogy ki mit szeret, mit nem szeret. A múltkor is vett egy csokor virágot, azt hittem, én kapom, de aztán kiderült, hogy a kolléganőjének lesz névnapja. Még jó, hogy nem köszöntem meg!"

"Mi volt az a film, Michael Douglasszel, amikor játékból majdnem kinyírja a tesója? Mi van, ha mindenki velem szórakozik? Mi van, ha Peti találta ki az egészet? Mi van, ha még mindig alszom? Ha balesetem volt, és most kómában fekszem? Ha az az autós álom nem is álom volt... Fel akarok pattanni, úgy érzem, csapdába kerültem. De tudom, ha most elrohanok, nem kezdik el keresni Pétert."

"Ezek jó emberek, segíteni akarnak. Na jó, nem tudom, milyen emberek, mindenesetre ez nem a Truman-show."

"Az ember nem mindig tudja, kiben bízhat, és ki az, aki átveri, ahogy azt sem tudhatjuk biztosan, ki törődik velünk igazán."


A könyv adatai:

Kiadó:                         21. Század Kiadó

Várható megjelenés:       2022. 05. 27.

Előrendelhető:               21. Század Kiadótól

Oldalszám:                   ~ 400

Borító:                         Puhatáblás borítóval

 

Fülszöveg:

Fiatal pár él kellemes családi házban egyéves kisfiukkal, Budapesten, kertvárosban.

A férj irodában dolgozik. Egy este a céges buli után nem jön haza. 

Vajon elhagyta Dórát? Szeretője van? Vagy tényleg eltűnt? – itt indul Maksai Kinga pszichológiai thrillere, amelyben az idegtépő kezdet után csak fokozódik a feszültség. 

Kiben bízhat Dóra? Az apja magándetektívet akar fogadni. Telnek a napok, az eleinte kelletlen rendőrök végre nyomozásba fognak. 

Dóra minden pillanatban teljes súllyal érzi az egyedüllétet, lassan már abban is kételkedni kezd, amiben biztos volt. És Dórával együtt az olvasóban is gyanú ébred. 

Vajon mi történt? És mi lesz a vége? 

Maksai Kinga első thrillere nyugtalanító, mégis lebilincselő kaland.

Ne maradj le a megjelenésről, iratkozz fel az értesítőre itt: Most már biztosan hazaér

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése