2021. július 25., vasárnap

2021. július

Casey McQuiston: Red, ​White & Royal Blue – Vörös, fehér és királykék


Kedves Olvasó!

Ma az amerikai elnök fiának és a brit királyi család hercegének szerelmi történetét hoztam el Nektek. Egy könnyed nyári olvasmánynak éreztem és örülök, hogy most szakítottam rá időt. 

Tetszett, ahogy Alex eleinte nem kedvelte Henry-t és csak lassan jött rá mit is érez a brit herceg iránt.  Útkeresés, elfogadás, a média befolyása is megjelent az oldalakon. 

Kicsit fura volt, hogy bár a brit királyi család is részese volt a történetnek mégis fiktív karakterek voltak. (Nekem pl. Henry-ről eleinte folyton a sussexi herceg jutott eszembe 😄). Ugyanakkor voltak abszurd részek is, amik nem tetszettek, túlontúl látszott, hogy egy amerikai írónő írta a könyvet. 

Az viszont nagyon tetszett, ahogy a két szerelmes leveleket váltott és az üzenetek végére híres emberek szerelmüknek írt leveleiből idéztek. Talán ezek a részek lettek a kedvenceim. 

Magával ragadó, könnyed, vicces, aranyos történet. Voltak persze hibák, elírások a politikai részek felszínesek voltak, de ezek felett könnyen szemet tudtam hunyni. 

Értékelésem: ✯✯✯✯

                              (4,5/5)

Idézetek: 

" Történelmet írunk, igaz?"

"-Meg fogok halni - közli Henry tehetetlenül.
- Meg foglak ölni - mondja erre Alex.
- Igen, így van - feleli Henry."

"De ugyanakkor az igazság ilyen egyszerű: a szerelemnek nem lehet parancsolni."

"Mert te vagy az igazi, érted? Soha többé nem fogok úgy szeretni a világon senkit, mint téged. Úgyhogy megígérem, egy napon majd úgy élhetünk, hogy senki mással nem kell törődnünk."
Fülszöveg:

Mi ​történik, ha egymásba szeret az amerikai elnök fia és a walesi herceg?

Mikor édesanyját megválaszják az Amerikai Egyesült Államok elnökének, Alex Claremont-Diazból azonnal afféle királyi herceg lesz amerikai módra. Jóképű, karizmatikus, zseniális – a mai fiataloknak szóló színarany a marketingcsapat kezében. Csak egyetlen gond van vele: Alex ellenségeskedése egy valódi herceggel, Henryvel az óceán túlpartjáról. És mikor a bulvársajtó kezébe jut egy fénykép Alex és Henry – a walesi trónörökös esküvőjén előadott – botrányos összecsapásáról, ez az amerikai-brit kapcsolatokra is hatást gyakorol.

A család- és államfők kárenyhítési tervvel állnak elő: megrendezik a két rivális megbékélését. Ami eleinte csak az Instagramnak szóló, megrendezett barátság, hamarosan elmélyül, és veszélyesebb lesz, mint azt akár Alex, akár Henry valaha várta volna. Hamarosan Alex azon kapja magát, hogy romantikus kapcsolatba bonyolódott a korántsem régimódi Henryvel, ami befolyásolhatja az elnökválasztási kampányt, a feje tetejére állíthat két országot, és kérlelhetetlenül felveti a kérdést: a szerelem végső soron megmentheti a világot? Miből merítsenek elég bátorságot, és lesz-e akkora hatalmuk, hogy azok legyenek, akiknek lenniük kell? Hogyan érjék el, hogy a valódi énjüket is kifejezhessék a politikai protokoll lépéseiben?

Casey McQuiston bebizonyítja ebben a könyvében, hogy a szerelem nem mindig diplomatikus.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése