2023. július 24., hétfő

Amy Harmon: The Queen and the Cure - A királyné és a gyógyír

 

Kedves Olvasó!

Nagyon szépen köszönöm a Könyvmolyképző Kiadónak a lehetőséget!

Amy Harmon az egyik kedvenc írónőm. Eddig mindegyik magyarul megjelent könyvét elolvastam és nagyon szerettem. Természetesen a fordítónak is óriási szerepe volt abban, hogy ezek a könyvek ennyire magával ragadtak. A nyelvezet, a fantasztikus mondatok és történet vezetése egyszerűen elképeszt. A kiadónál korábban megjelent kötetéről készült blog bejegyzésem itt található: 

Amy Harmon első fantasy duólogiája A madár és a kard volt. Imádtam azt a könyvet és bár tudtam, hogy a főszereplők a második kötetben már mások lesznek nagyon vártam, hogy megjelenjen A királyné és a gyógyír. Egyszerűen fantasztikus lett a második kötetnek a borítója!

Bár a főszereplők megváltoztak a két kötet összefügg, így érdemes A madár és a kard című kötettel kezdeni. 

Ebben a részben Kjell kerül főszerepbe, aki épp keresi önmagát. Katona, de egyúttal gyógyító is. Különleges képessége és a korábbi élete úgy érzi nem fér meg egymás mellett. Nem találja a helyét az új világban, ezért továbbra is volgárokra vadászik, akik félig ember félig madár szörnyek és a múltban embereket öltek. Kjell kutatása során akad egy lányra, Sasha-ra, aki nem emlékszik a múltjára, de a jövőbe lát. Képességétől az emberek félnek, ő mégis a sok rossz után is segíteni szeretne a környezetében lévőknek. Miután Kjell megmenti Sasha-t kettejük élete gyökerestül megváltozik és sorsuk összefonódik. De vajon mit rejt a lány múltja? És a történetei, amiket mindenki szeret hallgatni mennyire tükrözik a mesék világát és mennyire a valóságot? 

Fordulatos, lenyűgöző, magával ragadó történet. Nagyon tetszett, ahogy az írónő felépítette ezt a különleges világot. Örültem, hogy az első kötet főszereplői Lark és Tiras is visszatértek egy-egy jelenet erejéig. A mondatok gördülékenyek, magával ragadják az olvasót. Alig tudtam letenni a könyvet, annyira kíváncsi voltam a végére. Ez a két kötet nagy kedvencem lett. 

Csak ajánlani tudom őket!


Értékelésem: ✯✯✯✯

                              (5/5)

Idézetek: 

"- Az Alakváltó, a Fonó, a Gyógyító és az Ékesszóló sokáig élt, és sok gyermekük született. De az élet még áldott szavakkal és lenyűgöző képeségekkel is veszélyes volt, és nehéz. A fű gyakran hasznosabbnak bizonyult az aranynál. Az emberi alak érdemesebbnek az állatinál. Az esély csábítóbbnak a tudásnál. Az örök élet pedig teljesen értelmetlennek a szeretet ereje nélkül." (17. oldal)

"- Azt is tudod, hogyan kell gyűlölni? - kérdezte Kjell éllel, hangja visszapattant a szoba falairól. - Ha nem tudod, hogyan kell gyűlölni, honnan tudhatnád, hogyan kell szeretni? 
- Nem kell tudnom, hogyan kell meghalni, ahhoz, hogy tudjam hogyan kell élni - felelte a lány magától értetődően, és erre Kjell már nem tudott mit mondani." (105. oldal)



A könyv adatai:

Kiadó:                         Könyvmolyképző Kiadó

Megjelenés:                    2023

Oldalszám:                   392

Fordította                  Benedek Dorottya

Megvásárolható:           Könyvmolyképző Kiadó


Fülszöveg:

„De ​csata közeleg. És óvnod kell a szívedet.”

Kjell korábban sosem kételkedett a hovatartozásában. Sosem irigyelte a bátyját, és nem akart király lenni. A néhai Zoltev király és egy szolgálólány fattyaként jött a világra, de születésének szégyenteljes volta sosem zavarta.

Azonban egy embert nem csak a származása határoz meg. Nem csak a pengéje, a termete és a képességei. Minden, amiben Kjell korábban biztos volt, most felborul és megváltozik. Már nem pusztán jerui Kjell, a koronát védő harcos. Hanem Gyógyító, egy az Igézők közül, aki nehezen boldogul az erejével.

Amikor meg kell szabadítania a királyságot a volgárok csapatainak maradékától, a sors egy olyan nőt sodor az útjába, aki aggasztó képeket lát a jövőről, de a múltra nem emlékszik. A nem kívánt adományával felvértezett, bűntudattól szenvedő Kjell kelletlen megváltóvá válik, miközben régi ellenségekkel és új elvárásokkal kell megküzdenie.

Sashával együtt olyan utazásra indul, ahol nagy próbatétel várja. Vajon megtalálható benne az a férfi, akinek a nő hiszi?

Hagyd, hogy elbűvöljön!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése