2022. szeptember 4., vasárnap

2022. augusztus

 Aurélie Godefroy: Élj úgy, mint Coco Chanel

Kedves Olvasó!

Nagyon szépen köszönöm Csepregi Evelynek és a Partvonal Kiadónak az újabb lehetőséget!

Tavaly olvastam Coco Chanel-ről és úgy éreztem azzal az egy regénnyel le is tudtam a divatikont. Aztán megláttam ezt a könyvet és megfordult a fejemben a kérdés, hogy vajon az írónő milyen konklúziókat tudott levonni egy különleges, titokzatos nő életéről. 

Meglepő volt számomra ez a könyv. Vékony kötet, mégis mélységei vannak. Végig vette Coco Chanel életét, egészen gyermekkorától fogva, kiemelve, hogy Chanel még életében is ferdített a múltjával kapcsolatosan, ezért sem maradtak fenn biztos információk róla. 

Miközben az írónő végig vette Coco életének fontosabb aspektusait, átalakított a döntéseit, személyiségét az olvasók számára fontos tanulságokká. 

Nagyon tetszett a könyv felépítése, a fejezetek címei és az idézetek, hogy utána a múltja, majd az életmódtipp és a fókusz egy helységgel. 

Csak ajánlani tudom ezt a könyvet! Ráadásul hamarosan hasonló kivitelben érkezik a Harry Potter és James Bond kötet. 

Értékelésem: ✯✯✯✯

                              (4,5/5)

Idézetek: 

"Nem volt egyszerű feladat könyvet írni róla, hiszen az embernek az az érzése, hogy Coco Chanelről már mindent elmondtak. De hiába született számtalan regény és film a híres divattervezőről, manapság, amikor a közösségi médiában egymást érik az influenszerek, lenyűgöző belegondolni, hogy talán Coco Chanel volt az egyik legelső, aki egymaga megváltoztatta a divatot. Sőt, Chanel maga volt a divat. A jövőt én alakítom - mondta egyszer."

"A lelkünk megértésben sokat segíthet a költészet, és általában az irodalom. Az irodalmi művek értékes tanácsokkal szolgálnak, hogy könnyebben megértsük a mindennapi élet történéseit, többek között azt is, miért toppannak be az életünkbe, illetve miért lépnek ki az életünkből bizonyos személyek."

"A divat nem csak a ruhákban él. A divat ott van a levegőben, amit belélegzünk, ott van az égen, az utcán. A divat mindenütt jelen van, és kifejezi azt, amit gondolunk, ahogy élünk, és ami történik körülöttünk - vallotta Coco Chanel."


A könyv adatai:

Kiadó:                         Partvonal Kiadó

Megjelenés:                   2022

Oldalszám:                   160

Borító:                        Puhatáblás

Megvásárolható:          Partvonal Kiadó

Fordító::                          Novák Petra


Fülszöveg:

Coco Chanel. Ha meghalljuk ezt a négy szótagot, azonnal a női divat és Párizs jut eszünkbe. Coco, eredeti nevén Gabrielle Chasnel több volt mint zseniális divattervező: kétség sem fér hozzá, ő volt a világtörténelem első influenszere. Ötven évvel azután, hogy a Ritz hotel bérelt lakosztályában örökre lehunyta a szemét, Coco Chanelre még mindig csodálattal tekintenek a világ minden táján. Munkásságával egyrészt sikerült elérnie, hogy egészen újfajta szemszögből tekintsünk a női testre, másrészt színes egyéniségének, a divat férfias világában kivívott vezető szerepének, illetve a rendületlen elszántságának köszönhetően örökre beírta nevét a történelembe. Aurélie Godefroy végigkalauzolja az olvasót a „Mademoiselle” életén, hogy mindenki megtalálja azt, ami leginkább inspirálja őt a mindennapokban. Ismerkedjünk hát meg Coco Chanellel, és vegyünk példát róla! Bízzunk önmagunkban, küzdjünk bátran a céljainkért, hallgassunk a megérzéseinkre, és vonzzuk be az anyagi jólétet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése