2020. november 28., szombat

2019. május

 Brigid Kemmerer: A Curse So Dark and Lonely

Kedves Olvasó!

Üdvözöllek a blogomon! Örülök, hogy itt vagy! 

Május az egyik kedvenc hónapom. Nagyon szeretem a tavaszt és mivel májusban a szülinapom, így nem is lehetne másképp, mint, hogy a kedvencem legyen. 😁 

Na, de jöjjenek a könyvek. Még így egy év távlatából is emlékszem rá, hogy ez egy remek hónap volt olvasás terén. Mindegyik könyvet nagyon megszerettem. Csak, hogy A kis herceg című könyvet az év végén, mint Poket zsebkönyv újra olvastam, így arról majd a decemberi olvasmányaimnál fogok írni. 



Brigid Kemmerer neve nem volt ismeretlen a számomra, mivel korábban az Elementálok sorozatát már elolvastam. A Storm - Vihar és Spark - Szikra című könyveit nagyon megszerettem, mai napig sajnálom, hogy a kiadó nem folytatta a sorozat kiadását. 

A Coursed So Dark and Lonely az első angol könyv, amit olvastam. Természetesen az elején szinte minden szót leszótáraztam, a végére pedig hagytam és már csak a nagyon fontos és érthetetlen szavakat fordítottam le, amik nélkül nem állt össze a mondat lényege. Így teljes mértékben nem vagyok biztos abban, amit olvastam. 😂 Azóta viszont már több angol könyvet is kiolvastam és ennek a könyvenk 2021-ben fog megjelenni a harmadik és elvileg az utolsó kötete kint külföldön, míg itthon a Könyvmolyképző Kiadó lefordítja a sorozat első részét. 

A borítója azonnal rabul ejtett, nagyon tetszett az eleje, míg a gerince egyes kiadásoknak ezüstösen csillog, ahogy az én könyvemnek is, ezzel téve még különlegesebbé ezt a regényt. 

A történet a Szépség és a Szörnyeteg egy újabb feldolgozását hozza el a lapokra. Bár az alapja a mese volt, a történet mégis nagyon elvállik tőle. Harper a főszereplőnő a modernkor gyermeke és egy véletlen folytán kerül bele Rhen, a főszereplő világába. A szereplők képesek változásra, jól felépített történet, remek karakterek. 

Az eredeti mesével szemben ebben a regényben nagy jelentőséget kap a királyság helyzete, mind a belső, mind a külső fenyegetések. Komoly próblémákat, helyzeteket vetett fel a történet. És természetesen meg volt a maga hibái is. Mégis most már egyre jobban úgy érzem, hogy ideje lenne beszereznem a második kötetet is és újra olvasni az elsőt. 



Értékelésem: ✯✯

                              (5/5)

Fülszöveg: (angol, eredeti, lentebb a magyar változatott is bemásolom)

In ​a lush, contemporary fantasy retelling of Beauty and the Beast, Brigid Kemmerer gives readers another compulsively readable romance perfect for fans of Marissa Meyer.

Fall in love, break the curse.

It once seemed so easy to Prince Rhen, the heir to Emberfall. Cursed by a powerful enchantress to repeat the autumn of his eighteenth year over and over, he knew he could be saved if a girl fell for him. But that was before he learned that at the end of each autumn, he would turn into a vicious beast hell-bent on destruction. That was before he destroyed his castle, his family, and every last shred of hope.

Nothing has ever been easy for Harper Lacy. With her father long gone, her mother dying, and her brother barely holding their family together while constantly underestimating her because of her cerebral palsy, she learned to be tough enough to survive. But when she tries to save someone else on the streets of Washington, DC, she's instead somehow sucked into Rhen's cursed world.

Break the curse, save the kingdom.

A prince? A monster? A curse? Harper doesn't know where she is or what to believe. But as she spends time with Rhen in this enchanted land, she begins to understand what's at stake. And as Rhen realizes Harper is not just another girl to charm, his hope comes flooding back. But powerful forces are standing against Emberfall . . . and it will take more than a broken curse to save Harper, Rhen, and his people from utter ruin.


Magyar változat: 

Rhen herceg, Emberfall trónörököse azt hitte, minden rendben lesz. Bár egy nagyhatalmú varázslónő megátkozta, és arra ítélte, hogy folyamatosan újraélje a tizennyolcadik évének őszét, ő pontosan tudta, hogy ha egy lány beleszeret, azonnal megmenekül. Később azonban rájött, hogy minden ősz végén gonosz, kíméletlen pusztításra termett bestiává változik. Ez még azelőtt történt, hogy saját kezűleg döntötte romba a kastélyát, a családját és minden reményét.

Harperhez sosem volt kegyes a sors. Az apja már régen elment, az anyja haldoklik, a bátyja pedig képtelen összetartani a családot, miközben folyamatosan alábecsüli agysérüléssel küzdő húgát. Harper már korán megtanulta, hogy csak kemény küzdelmek árán boldogulhat. De amikor egy embertársa megmentésére siet Washington utcáin, hirtelen Rhen elátkozott világában találja magát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése