2022. október 22., szombat

Macskabár könyves beszélgetés Cat Café Budapestben


Kedves Olvasó!

Vizsgáim miatt majd egy hét csúszással, de végre érkezem egy fantasztikus emlékkel, melyet szeretnék megosztani Veled is. 

Partvonal Kiadó könyves beszélgetésén vettem részt hétfőn, a Cat Café nevezetű macskás kávézóban. Sólyom Anna egészen Barcelonából repült hozzánk, hogy Korentsy Márta a Partvonal Kiadó vezetőjével beszélgessen. Különleges esemény volt, tökéletes helyen, örülök, hogy részese lehettem. 

Korentsy Márta mesélt arról, hogy először az Athenaeum Kiadó főszerkesztője mutatta meg neki a Macskabár című könyvet, ami azonnal megtetszett neki. Úgy érezte, hogy a Partvonal Kiadó gondozásában megjelent könyvek közé tökéletesen illene, és fontosnak tartja, hogy szó essen az macskák, vagy épp bármilyen állat örökbe fogadásáról, segítségnyújtásáról. 

Barcelonában létezik a Macskabárhoz hasonló kávézó, melyben a Cat Café-tól eltérően a macskák nem csak a kávézó részei, hanem örökbe is fogadhatóak. Anna egy ilyen kávézóban sokat megfordult, ihletett gyűjtőt, sőt még Tajvanba is elutazott, ahonnan az eredeti macska kávézók származnak. Kuliasza titkot is elárult, ugyanis ezt a kötetet először angolul írta meg, majd lefordították spanyolra és így jelenhetett meg kint. Nagy megtiszteltetésnek érezte, hogy magyarra is lefordították a könyvét, sőt arról is szó esett milyen gördülékenyen ment a munka. Korentsy Márta abba is beavatta a hallgatóságot, hogy milyen nagy munkát jelent egy kiadó számára egy külföldön megjelent könyv magyar megjelentetése. Ugyanakkor azt is megtudtam milyen jó csapatmunka volt a fordító, szerkesztő és Anna között. 

Szó esett természetesen a Macskabár című regényről, hogy Anna mennyire inspirálódott a saját életéből a könyvhöz vagy épp mennyire eltér az élete Nagore történetétől. 

De honnan is indult Sólyom Anna írói karrierre? Érkezett már az esemény elején a kérdés. Anna pedig mosolyogva mesélt életéről is, hogy már kamaszkorától írt, eleinte verseket, majd később jöttek a regények. Filozófia szakon tanult tovább, mivel azt hitte ez a szak segíti majd az íróként kiteljesedni, ezen az eseményen elárulta nekünk, hogy rosszul gondolta.

Anna szeret a változással foglalkozni, ami a Macskabár című könyvében is megjelent. Foglalkozik még a stresszoldással is, ezzel kapcsolatosan megemlítette Máté Gábort, aki felhívja a figyelmünket a testet és lelket hiba különválasztani. Megtudtam Anna látásmódját és bevallom nagyon is egyetértettem vele. Kollektíven az emberek gyászon ülnek, kulturális, szociális, egyéni gyászon. Pedig csak szeretnünk kellene. Mások akarunk lenni, mint akik vagyunk. Cicáktól a legjobban azt lehet megtanulni, hogy nem kell másnak megfelelni csak saját magának. Macskákat pont nem fogja érdekelni mit gondol róluk a környezetük. 


Anna még mesélt arról, hogy mennyire kíváncsi, mennyire szeret tanulni például jelenleg zongorázni. Jövőben pedig a párjával szeretne táncolni tanulni. 

Kíváncsian várom Anna következő írásait, regényeit és a Partvonal Kiadó újabb és újabb szuper könyveit!

Még nagyon sok mindenről esett szó, de mindent azért mégsem írhatok le, csak azt tudom tanácsolni, hogy legközelebb kedves Olvasó Te is gyere el egy ilyen fantasztikus eseményre! Remélem találkozunk legközelebb! 💖

U.I.: Nagyon jót beszélgettem Csepregi Evelynnel és Nórival (instagram: konyvertlelkemet), örültem, hogy találkoztam velük! 😊

                         Nyereményjáték sorsolás is volt. Sólyom Anna húzta ki a nyertesek nevét.


                            Cuki cica ő volt a legbátrabb és az egész eseményen figyelt minket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése