2022. szeptember 4., vasárnap

2022. augusztus

Stéphane Garnier: Hogyan éljünk úgy, mint a kis herceg

Kedves Olvasó!

Nagyon szépen köszönöm Takács Rékának és az Alexandra Kiadónak!

Mostanában nagyon érdekelt Antonie de Saint-Exupéry munkássága a feleségével való kapcsolata és maga A kis herceg. Augusztus egy része nálam róluk szólt. Amikor megláttam ezt a könyvet tudtam, hogy el kell olvasnom. Azonnal felkeltette az érdeklődésemet a címe és a fülszöveg is. 

Hogyan éljünk úgy, mint a kis herceg című műben Stéphane Garnier a saját életéből hoz példákat, emlékeket, amiket a kis herceg szemével próbál megvizsgálni. A könyv mondanivalója egyértelmű, a felnőtté válás során elfelejtünk gyermeki szemmel nézni a világra, elveszítjük naivitásunkat, kíváncsiságunkat, amik nélkül lehet élni, de nem érdemes. 

Nagyon tetszett a játékosság a könyvben, az Útinapló és A kis  hercegemtől hallottam részek.

Különleges ez a könyv is és ahogy A kis herceget is újra és újra elolvasom, a Hogyan éljünk úgy, mint a kis herceget is biztosan hamarosan ismét a kezembe fogom venni. 

Örülök, hogy elolvashattam ezt a könyvet is!


Értékelésem: ✯✯✯✯

                              (4,5/5)

Idézetek: 

"Vajon mindannyiunkban ott él egy kis herceg, akiről hajlamosak vagyunk elfeledkezni?"

"A kis herceg ereje abban rejlik, hogy képes valóságként tekinteni erre az eshetőségre. Gyermekként még mi is el tudtunk vonatkozni a külvilágtól, hogy a leghőbb vágyaink által vezérelve újraalkossuk azt magunkban."

"De végső soron ki gátol meg bennünket abban, hogy önmagunkra is szánjunk egy kis időt, ha nem mi magunk?"

A KIS HERCEGEMTŐL HALLOTTAM...
"A kérdőjel kételkedést jelent, viszont a rajza egy fél szívet ábrázol."

ÚTINAPLÓ
"Ha az egyetlen cél, hogy megtaláljuk, amit keresünk, akkor a küldetésünk nem a keresésben rejlik."

"A meg nem értettség elfogadása azt jelenti, hogy csak magunkra figyelünk, a saját józan eszünkre és vágyainkra. Azt jelenti, hogy önmagunk örömére álmodozunk, és képesek vagyunk mosolyt csalni a saját arcunkra."

A könyv adatai:

Kiadó:                         Alexandra Kiadó

Megjelenés:                   2022

Oldalszám:                   256

Borító:                        Keménytáblás

Megvásárolható:          Alexandra Kiadó

Fordító::                          Pócza Alíz


Fülszöveg:

„Előbb minden fölnőtt gyerek volt. (De csak kevesen emlékeznek rá.)”

Antoine de Saint-Exupéry
A kis herceg a világirodalom egyik legvarázslatosabb műve, amely olvasók egymást követő nemzedékeit tanítja emberiességre és megértésre. Használjuk ki a nekünk jutott időt, nyissuk meg a szívünket, legyünk kíváncsiak és szerények – ez csupán néhány A kis herceg leckéi közül. Antoine de Saint-Exupéry klasszikusában azonban akadnak kevésbé nyilvánvaló tanulságok is, amelyekhez jobban el kell mélyednünk benne. Stéphane Garnier feltárja a mű mélységeit, és a kis herceg példáján keresztül megmutatja, hogyan szabadulhatunk a felnőttkor béklyóitól, és hogyan becsülhetjük meg azokat, akik igazán fontosak számunkra.
Kövessük a kis herceg útmutatását, találjunk vissza a gyermekkorunkba, és tanuljunk meg újra szabadnak és boldognak lenni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése