2020. november 28., szombat

2019. június

 Róbert Katalin: 6 hét a világ


Kedves Olvasó!

Ezzel a poszttal zárom is a 2019. júniusi olvasmányaimat. Ahogy májust, úgy ezt a hónapot is Róbert Katalin könyvével zártam. Az írónő nagyon szépen ír, nagyon tetszik a stílusa és a jövőben biztos fogok még tőle olvasni. 

Először is hadd idézzem On Sai írónőt, aki így írt erről a könyvről: " Imádtam bepillantani a kulisszák mögé. Szerelem és színház! Kell ennél több?"

Nelli 6 hét gyakornoki programban vesz részt egy színházban, ahol fiatalkori nagy szerelme színészként dolgozik. A kérdés már csak az, hogy sikerül-e elnyernie a férfi szívét. Vagy egyáltalán olyan-e K. M., amilyennek megálmodta őt. Ugyanis lássuk be a tehetséges színészeket gyakran idealizáljuk és nem reálisan látjuk őket. 

Nagyon tetszett, ahogy az írónő a színház falain belül, a színfalak mögé juttatja be az olvasót. Kialakítva azt az atmoszférát, nyüzsgést, életet, így az olvasónak könnyű elképzelnie, hogy ő is ott van, él és lélegzik együtt a szereplőkkel. A történet az egyik kedvencem lett. 



Értékelésem: ✯✯

                              (5/5)

Idézetek: 

"– Sosem késő második esélyt kérni, ha beláttuk, hogy hibáztunk."

"– Ha egyszer viszontszereted őt, mondd el neki. Mondd el úgy, hogy elhiggye.
– És azt hogy kell?
Ancsa megrázta a fejét.
– Azt neked kell érezned."

"– Itt tényleg mindenki a másik szerelmi életével van elfoglalva, mi?
    – Szerelmi vagy bármilyen… a legtöbben a színházban élik le a fél, vagy inkább háromnegyed életüket. Naná, hogy mindenki figyel, pletykál, sztorizik. Szokd meg, ha itt akarsz lenni, hogy innen nem úgy mész haza, mint egy irodából. Ezt a világot sosem teszed le egészen."

"Én a valódit akarom. Igazi szenvedélyt. Igazi szerelmet. Nem jobb híján akarom, hanem igaziból."

"Nincs vége, amíg tart a taps."


Fülszöveg:

Te ​mit tennél meg, hogy elnyerd a kamaszkori bálványod szerelmét?

Nelli évek óta álmodozik a nagy Őről, akit még a gimnáziumi színjátszókörben ismert meg. Az iskolában vonzalom ébred köztük, de K.M. leérettségizett és elballagott, a kapcsolatuknak vége szakadt, még mielőtt igazán elkezdődhetett volna. Az egykori tehetséges fiúból mostanra körberajongott színész lett, aki estéről estére a színházban kápráztatja el a közönséget.
Nelli csak távolról sóvároghat K.M. után, de a lelke mélyén biztos benne, hogy egyszer újra összehozza őket a sors. Amikor színház gyakornoki programot hirdet, a lány tudja, hogy elérkezett az ő ideje. Belecsöppen a színészek, rendezők, ügyelők, súgók titokzatos világába. Megismeri az extravagáns, csupaszív Dittát, a gyönyörű és ravasz Biát, aki nemcsak az álompasit kész lenyúlni, de talán még az állását is. Na és még valakit, aki valahogy mindig ott van a közelében…
Ám az apja ultimátumot ad: Nelli csak hat hetet tölthet el a színházban, utána a cégénél kell elhelyezkednie.
Mire elég ez a néhány hét? Megtalálja a helyét a színházban?
Vajon lángot szíthat abból a szikrából, ami kamaszként olyan sokat jelentett?

Az egyetlen magyar színházas YA regény!
Less be a színfalak mögé, kövesd Nelli szívének útjait egy különös, csodálatos világban!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése