2022. december 12., hétfő

2022. december

Stéphane Garnier: Élj ​úgy, mint James Bond


Kedves Olvasó!

Nagyon szépen köszönöm Csepregi Evelynnek és a Partvonal Kiadónak az újabb lehetőséget!

Korábban Élj úgy, mint Coco Chanel című kötet már olvastam a sorozatból. Tetszett, ahogy Coco életét végig vette az írónő és levonta belőle a tanulságokat. Amikor megláttam, hogy megjelenik az Élj úgy, mint James Bond című kötet tudtam, hogy ezt is el kell olvasnom! 

Ebben a könyvsorozatban különböző írók, különböző emberek, film illetve könyves szereplők jelleme, története alapján vonják le a tanulságokat és adnak tanácsot az olvasónak. Nagyon érdekelt vajon James Bond karakteréből mit kaphat az olvasó. Nos, ahogy a borítón is szerepel főleg bátorságot, sármot, de ezeken kívül még sok minden meglepetést rejt ez a könyv. 

Tetszett, hogy az író utána járt a karakternek, melyet az évtizedek alatt különböző színészek, különböző játékkal vittek a képernyőre és pont emiatt különböző jelentést tartalmaznak. Jó volt olvasni, hogy a színészek hogyan vélekednek a karakterről. 

Csak ajánlani tudom ezt a könyvet is!

Értékelésem: ✯✯✯✯

                              (5/5)

Idézetek:

"A női szívek elcsábításán, a távoli utazásokon, a lazaságon, a kockázatvállaláson, az elképesztő küldetéseken, a hősi nagyságon, mindazon túl, ami felépíti bennünk a Bond-univerzumot, ott lapul ennek a rejtélyes figurának a magva: Bond létének kifürkészhetetlensége. A motivációja, a titkai, a rettenthetetlensége, miközben mi... Nos...
Látjátok, pontosan ezért vágyunk rá, hogy James Bondok legyünk, és emiatt csodáljuk őt ennyire."

"Bond a női nem rajongója, még akkor is, ha hosszú ideig nőgyűlölőnek mutatkozott. Persze ezt is történelmi kontextusban kell vizsgálni. 1953 - vagyis Bond figurájának megszületése - és 2020 között a nők társadalomban betöltött helye jelentősen megváltozott. A 007-es nőkkel szembeni viselkedését is ennek ismeretében kell vizsgálni, még ha ez nem is ad felmentést James számára."

"A humor segítségével meghökkenti és elbizonytalanítja az ellenfeleit, és a humornak köszönheti azt is, hogy felül tud emelkedni a reménytelennek látszó helyzeteken."

"A kedvesség nem gyengeség. Rettegj a mosolyomtól!"

"Egy csatában mindkét fél vesztes. A csatát úgy lehet a legjobban elkerülni, ha bele sem kezd az ember."

"Ma kell tenni azért, hogy a holnap egy újabb esély legyen." 


A könyv adatai:

Kiadó:                         Partvonal Kiadó

Megjelenés:                   2022 

Oldalszám:                   192

Megvásárolható:           Partvonal Kiadó

Fordító:                       Beke Cz. Zsolt 


Fülszöveg:

„A nevem Bond. James Bond.” Létezik bennünk is egy morzsányi James Bondból, aki nap mint nap megmenti a világot? Lehetünk erősebb, függetlenebb verziója önmagunknak? Igen, vegyünk csak példát a legismertebb ügynökről! A női szívek elcsábításán, az egzotikus utazásokon, a lazaságon, a kockázatos kalandokon, a hősi nagyságon és mindazon túl, ami mélyen bennünk felépíti a Bond-univerzumot, ott van a titkos ügynök lényének legvonzóbb eleme: az autentikussága. James Bond karizmatikus, ugyanakkor érzékeny és humoros is, aki tudja, hol a helye a világban. A könyvből kiderül, hogyan épül fel ez a fajta autentikus személyiség, és mi a titka a céltudatos, mégis könnyed fellépésnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése