2023. július 23., vasárnap

Elle Cosimano: Finlay Donovan bedobja magát

 

Kedves Olvasó!

Nagyon szépen köszönöm Kovács Krisztiánnak és az Agave Kiadónak az újabb lehetőséget!

Bevallom az első rész azonnal rabul ejtett, aztán a második kötetnél már nem éreztem azt a magával ragadó lendületet, ugyanakkor kíváncsian vártam milyen lesz a harmadik könyv. Nos, Finlay Donovan bedobja magát újra meggyőzött, hogy szeressem ezt a sorozatot. 

Elle Cosimano ismét ütősen nyitotta meg a kötetet. Imádtam belevágni, ahogy rögtön megnevetettet. Képes voltam még séta közben is falni a sorokat, csakhogy minél hamarabb rájöjjek a cselekményre. 

Nagyon jól szórakoztam Finlay és Vero párbeszédein, tetszett, hogy az írónő visszahozta a szerelmi háromszöget és végre kaptunk egy lezárást hozzá. A kötetben Finlay és Vero teljes mértékben Tiszta Munka személyének a kilétét kutatják, minden idejüket annak szentelik, hogy rájöjjenek ki is ő valójában. Ebben nagyon erősen ösztönzi őket Felixs a maffiózó és segítői. A legjobb alkalomnak a civileknek szervezett rendőrakadémiai hét bizonyul. Finlay és Vero különböző elméleti és gyakorlati órákon vesznek részt, ahol új tudásra tesznek szert, továbbá megfigyelik az előadókat, mivel gyanújuk szerint Tiszta Munka a rendőrség kötelékén belül lehet. 

Két olyan esemény is volt a történetben ami miatt izgatottan várom a következő részt. Kicsit aggódtam, mert a korábbi részeknél, amikor olvastam őket már lehetett tudni, hogy érkezik a következő rész, azonban a harmadik kötet után még mindig semmi hír a negyedik részről. A könyv vége viszont egyértelműen új részt követel. 

Nagyon jól szórakoztam ezen a részen is. Csak ajánlani tudom!

 Értékelésem: ✯✯✯✯

                              (5/5)

Idézetek: 

"- Mintha azt mondta volna, meg tudja oldani!
- Semmi pánik, dolgozom az ügyön!
- Még hogy semmi pánik?! Van fogalma, mi történik az olyan férfiakkal, akiket rajtakapnak letolt gatyával a nyilvános vécében egy kisgyerek társaságában? Pedig én csak ártatlanul végeztem a dolgomat. 
Zach kuncogása hirtelen abbamaradt. Gyanús csend támadt. Lázasan keresgéltem a táskában... Hol a fenében lehet a Cheerios, amikor kellene?!
- Baj van - suttogta feszülten Mo. - A gyerek nem moccan. Szerintem mesterkedik valamiben. 
Elfintorodtam: határozottan mesterkedett." (9.oldal)

"- Tudod ugye, hogy csak egy megoldás van? 
- Megöljük? 
- Visszafizeted a tartozást!
- Féltem, hogy ezt fogod mondani." (31. oldal)

"- Elismerem, Ms. Donovan, igen hatékonyak a módszerei. Unortodoxak - vonta fel a szemöldökét Ike lábára pillantva -, de hatékonyak." (51. oldal)

"- Maxszel azon tanakodtunk, vajon milyen kutatómunkával tudsz felkészülni arra, hogy egy gyilkos fejével gondolkodj.
Vero orrából kirobbant a csokis tej. Az asztal alatt bokán rúgtam.
- Leginkább a Google-t használom." (139. oldal)

"- Csak egy kis szerepjáték. 
- Csupán a pontosság kedvéért jegyezném meg, nyomozó - dörzsölgette a szemét Vero - , hogy ha éjjel egy pasas bedörömböl az ajtómon, nem egészen ilyen szerepjátékra számítok. 
Tyrese szemöldöke magasra szaladt, a keze megállt félúton a levegőben, bögréjéből kávé fröccsent a kabátjára." (165. oldal)

"- Mit ácsorogsz még, gyerünk már! - rángatott a kabátom ujjánál fogva az oktatók szeme láttára. 
- Lehet, hogy nem túl okos dolog ennyire buzgón keresni egy hullát. 
- Jaj, ne károgj már! Olyan ez, mint a húsvéti tojáskeresés. Csak ezerszer izgisebb.
- Tök sötét van, mínusz két fok, és sehol semmilyen csoki. Hogy lenne izgisebb? 
- Például kivételesen nem kell aggódni, hogy elkapnak bennünket - hajszolt tovább." (167. oldal)

"- Utoljára hagytam, hogy te válassz ellopható kocsit. Ez egy roncs, meglepne, ha beindulna.
- De legalább, ha taccsra vágjuk, nem kell megölnünk senkit, hogy ki tudjuk csengetni az árát." (191. oldal)

"- Ha felmennek a verandára, kitörünk, és elszaladunk.
Úgy meredt rám, mintha a Mission: Impossible valamelyik részéből írtam volna le egy jelenetet. 
- Láttad te már magadat szaladni? 
- Köszi a bizalmat." (202. oldal)


A könyv adatai:

Kiadó:                         Agave Kiadó

Megjelenés:                    2023

Oldalszám:                   336

Fordította                  Török Krisztina

Megvásárolható:           Agave Kiadó


Fülszöveg:

Pasik. ​Pelusok. És persze pisztolygolyók.
Ki mondta, hogy az egyedülálló anyák nem tudnak bulizni?

Finlay Donovan korábban is ült már nyakig a frászban – elvégre egy személyben írónő és a gyerekeit egyedül nevelő anyuka, aki számos hihetetlen oknál fogva különös tehetséggel szed ki bármiből és bárhonnan vérfoltokat –, de ilyennel még neki se volt eddig dolga. Miután bébiszitter-bűntársával, Veróval „véletlenül” legyaláztak egy szalonból „kölcsönvett” luxusautót, miközben Finlay volt férjének életét mentették meg, az orosz maffia gálánsan átvállalja a tartozásukat. És ezzel Finlay a nevezett maffia adósává válik.

A börtöncellából is professzionálisan működő maffiavezér, Feliks feladatot ad neki: egy bérgyilkost kell megtalálnia, mielőtt még a rendőrség a nyomára bukkanna. A gond csak az, hogy a bérgyilkos talán maga is rendőr.

Tiszta szerencse, hogy Nick, a dögös zsaru éppen ekkorra időzíti a civilek számára szervezett rendőrakadémiai hetet, így Finlay és Vero itt találja meg az ideális elvonulási lehetőséget Feliks és a vészesen közelgő kéziratleadási határidő kettős nyomása alól. Miközben úgy tesznek, mintha elmerülnének a lőfegyveroktatás és helyszínelési gyakorlatok – no meg a csábító nyomozóval végzett testközeli anyaggyűjtés – szépségeiben, igazából tiszta erőből azon vannak, hogy kiszimatolják, ki is a valódi bűnöző, hogy ezzel megszabaduljanak a maffia szorításából. És közben persze rutinosan kerülik el a rájuk leselkedőket, Vero múltjának felbukkanó árnyait, és birkóznak meg a szülői lét hétköznapi kihívásaival.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése