2020. december 25., péntek

2020. augusztus

 Simone Elkeles: Tökéletes kémia sorozat


Kedves Olvasó!

Évekkel ezelőtt már elolvastam ezt a sorozatot, de idén újra olvastam. Már először is nagyon megkedveltem ezeket a könyveket, most pedig ismét nem csalódtam bennük. 


Tökéletes kémia

Ezt a könyvet még a könyvtárból kölcsönöztem ki évekkel ezelőtt. És ez volt az a könyv, ami után elhatároztam, hogy többet inkább nem megyek könyvtárba. Ugyanis a könyvben van, hogy spanyolul beszélnek a fordítás viszont az utolsó oldalakon szerepeltek. Ezeket az oldalakat viszont valaki kitépte. 

Szóval amikor végre megvettem és sikerült elolvasnom tisztábban értettem a történéseket. Pörgős, tipikus amerikai lányregény. Klasszikus rosszfiú - jó kislány egymásba szeretnek, banda háború, középiskola. Mégis különleges könyv volt. Rögtön magával ragadt a történet. 

A humoros, romantikus részek mellett komoly témákat is feszeget, például a szegénységet, a maffia világát, vagy, hogy milyen egy testi és szellemi sérült nővérrel való együttélés, miközben a gazdag szülők a tökéletesség látszatáért bármit megtennének.

Nekem az egyik kedvenc Könyvmolyképző Kiadó könyvem lett. 

Értékelésem: ✯✯✯✯✯

                              (5/5)

Fülszöveg:

Chicagó ​külvárosában, a Fairfield gimiben mindenki tudja, hogy a kerület északi és déli negyedeiben élők között kibékíthetetlen ellentétek húzódnak. Így amikor a pomponlányok csapatkapitánya, Brittany Ellis mellé Alex Fuentest, egy helyi bűnbanda tagját osztják be tanulópárnak kémiaórán, az eredmény borítékolható: ezek ketten robbanékony egyveleget képeznek.
A fiatalok egyike sem számol azonban egy meglepő kémiai reakcióval: a szerelemmel.
Vajon sikerül-e legyőzniük saját előítéleteiket és családjuk, barátaik ellenszenvét a másik iránt? Sikerülhet-e a látszólag lehetetlen?

"– Ellis kisasszony? Ön következik. Mutassa be Alexet az osztálynak!
– Ez itt Alejandro Fuentes. Ezen a nyáron, amikor éppen nem utcasarkokon lődörgött ártatlan embereket zaklatva, a város börtöneiben turnézott. Gondolom, mindenki érti, hogy mit akarok ezzel mondani. Van azonban egy titkos vágya, amit senki sem sejt róla… A titkos vágya… A titkos vágya az, hogy főiskolára mehessen, és kémiatanár legyen, mint ön, Mrs. Peterson.
Brittany diadalmas mosolyt villant felém, azt gondolja, hogy ezt a kört megnyerte. Azt te csak hiszed, gringa!
– Ő Brittany Ellis – mondom a szemek kereszttüzében. – Ezen a nyáron elment a bevásárlóközpontba, és új ruhákat vett, hogy felturbózza a ruhatárát, és apuci pénzén felkeresett egy plasztikai sebészt is, hogy felturbózza… izé… amit fel kell. Az ő titkos vágya pedig az, hogy egy mexicanóval randizhasson az érettségi előtt."

A játszma elkezdődött.


A vonzás szabályai


Megszerettem Carlos és Kiara történetét. Tetszett a játékuk és még olvastam volna hasonló adok-kapokról, mint amilyen a dupla csokis mágneses keksz volt.

Ebben a történetben több humor volt, mint az első kötetben, és ez kifejezetten pozitív élményt nyújtott nekem. Ugyanakkor a komoly témák itt is megjelentek. Nagyon tetszett az írónő stílusa, ahogy ír, a szereplők ábrázolása, maga a történet és, hogy az előző kötetek főszereplői ebben a kötetben is megjelentek. 

Értékelésem: ✯✯✯✯✯

                              (5/5)

Fülszöveg:

A szókimondó, és meglehetősen szabadszájú középső Fuentes testvér, Carlos, nem találja a helyét Mexikóban, ezért a család visszaküldi Amerikába Alex és Brittany közelébe, hogy távol tartsák a bajtól. Ami természetesen Coloradóban is rátalál. Már az első hetekben összeakasztja a bajszát a helyi kábítószer kereskedőkkel, ráadásul megismerkedik egy különös lánnyal, aki szabadidejében hegyet mászik, autót szerel, és meleg a legjobb barátja. Carlos úgy gondolja, hogy Kiara Westford túl jó hozzá, ezért igyekszik érzelmileg nem belebonyolódni a kapcsolatba. Kiarát viszont elvarázsolja az a néhány pillanat, amikor Carlos az igazi énjét mutatja meg. Szó szerint fájdalmas az egymás felé vezető út. Vajon mindketten túlélik a közeledést?


Láncreakció

Méltó lezárása a sorozatnak. Volt benne egy meglepő csavar, valamint szerelem, lövöldözés és egy bandával való konfliktus is.


Az összes kötet végén volt egy kitekintés a jövőbe, ami nagyon tetszett. Örültem, hogy mind a három könyvben szerepel a három testvér és az ő történetük is folytatódott. Jó lett volna, ha az írónő tovább írja még a történeteket, úgy olvastam volna még. ❤️

Értékelésem: ✯✯✯✯✯

                              (5/5)

Fülszöveg:

A ​legifjabb Fuentes testvér mindent elkövet, hogy a családját megvédje

Luis Fuentest mindig távol tartották a bandaháborúk erőszakos világától, amely a bátyjai életét megmérgezte. Luis így máshol kockáztatja az életét – hol hegyet mászik a Sziklás-hegységben, hol űrhajózásról álmodik. Mindegy, csak jöjjön az adrenalinlöket.
Nikki Cruz három szabályhoz tartja magát: minden fiú hazudik, hogy megkapja, amit akar, ne bízz olyan fiúban, aki azt mondja, hogy szeret, és soha, de soha ne randizz Fairfield déli részén élő fiúval. A szülei ugyan Mexikóból származnak, de orvosgyerekként inkább tartozik az előkelő északiakhoz, így az iskolában nem vállal közösséget a Latin Vér tagjaival. Aztán amikor Alex esküvőjén összefut Luis Fuentesszel, hirtelen kedve támad megszegni a maga által felállított szabályokat.
Luis számára először az jelenti a legnagyobb kihívást, hogy elérje, Nikki újra esélyt adjon egy déli oldalon élő srácnak, de aztán felbukkan az életében Chuy Soto is, a Latin Vér új vezetője. Chuy egy igen kínos titkot tár fel Luis előtt a Fuentes családról, így a fiú kételkedni kezd mindenben, amit valaha hallott, tanult. A Nikki iránt érzett szerelme elég lesz-e ahhoz, hogy távol maradjon attól a sötét és kegyetlen világtól, amelynek a peremén pengeélen táncol?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése