2022. szeptember 16., péntek

2022. szeptember

Forró Bence: Variációk boldogtalanságra

Kedves Olvasó!

Ez a könyv bevallom hangulat vétel volt. Rögtön megfogott a címével és a borítójával. Bár már tavaly megjelent és még NIOK közös könyv is volt, az én életemben csak áprilisban toppant be, de hiszem, hogy sokszor a könyvek akkor találnak ránk, amikor eljön az idejük. Aztán sajnos a blog bejegyzéssel elcsúsztam, így csak most szeptemberben írok róla.  

Nagyon tetszik, hogy védőborítót levéve a lentebb látható különleges borító fogadott. Imádom ezt a játékosságot, művészi részt benne! 

"Vannak történetek, amelyeknek nem áll jól a happy end. Ellentmondana az univerzum törvényeinek." Hangzik el a könyvben és tartja is magát a szerző ehhez a mondathoz. A novellák a modern kor problémáit tükrözik.  Bemutatva mennyire sokrétűen lehetnek az emberek boldogtalanok, vagy épp boldogok. 

Rövid novellák miatt gyorsan lehet vele haladni, ugyanakkor a történetek mélységei miatt el is gondolkodtatnak. Fanyar humorát kedveltem.

Értékelésem: ✯✯✯✯

                              (4/5)

Idézetek: 

"Vigyázz, mit kívánsz magadnak, mert még teljesül!" Mindig idegesített, amikor anyám a fejemre olvasta ezt a vita hevében sokkal inkább fenyegető átkozódásnak, mintsem egyetemes bölcsességnek ható intelmet. Pedig igazság szerint bölcsesség ez a javából. 

"A dolgok ritkán feketék vagy fehérek. Persze könnyebb úgy látni, mert úgy nem olyan komplikált a létezés."


A könyv adatai:

Kiadó:                         Libertine Kiadó

Megjelenés:                   2021

Oldalszám:                   156

Borító:                        Keménytáblás, védőborító

Megvásárolható:          Libertine Kiadó


Fülszöveg:

“Vannak történetek, amelyeknek nem áll jól a happy end. Ellentmondana az univerzum törvényeinek.”

Forró Bence szeret mesélni: jellemekről, sorsokról, a társadalom különböző rétegeinek figuráiról. Otthonosan mozog a világok között, amelyeket novelláiban Budapest jellegzetes színterei kötnek össze. A kaleidoszkópszerűen rendeződő motívumok pedig saját életünk fordulópontjait idézik fel. Vajon a rugalmasságot vagy az elvhűséget, a felelősséget vagy a szabadságot, a Klauzál teret vagy a Hollywood Boulevard-t választanánk?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése