2021. november 3., szerda

2021. október

Rump Tímea: Levendula hercegnő

Kedves Olvasó!

Nehezebb időszakokban, egy-egy lelkileg nagyon megérintő könyv után szeretek mese könyveket olvasni. Nagyon örülök, hogy a Poket zsebkönyvek között már külön a gyerekeknek szóló könyvsorozatot is kiadnak. 

Ebben a kis zsebkönyvben megjelenik a kisiskolások mai problémái, kirekesztettség, barátságok, első gyermeki szerelem, válás és hasonlók. Levendula hercegnő pedig végig ott van Kira a főszereplőlány mellett és támogatja. Bölcs meséken keresztül tanítja a lányt, bátorságot ad neki és segít elfogadtatni vele kialakult helyzeteket. 

Könnyed olvasmány mégis meg van a maga mélységei. Az illusztrációk nagyon tetszettek. Aranyos történet volt, amit nyugodtan adnék általános iskolás gyerekek kezébe is. 

Értékelésem: ✯✯✯✯✯

                              (5/5)

Idézetek: 

 "Szeretnék köszönetet mondani bátyámnak, aki ugyan nem hisz a tündérekben, de a koboldokban igen, a legjobb barátnőmnek, T.B.-nek, aki hisz a szavak erejében, és nem utolsósorban a páromnak, B.P.-nek, aki Bennem hisz."

Fülszöveg:

Mihez kezdjen egy tizenkét éves kislány, ha épp elválnak a szülei…? Legjobb lesz, ha a tündérek és mesék segítségéhez folyamodik. E regény főszereplői, Kira és Levendula hercegnő igaz barátságot kötnek. A kiskamaszkor minden búját baját, örömét, szerelmét, életre szóló kalandját elmesélik egymásnak. Ki Tündérföldről, ki egy vidéki kisvárosból. Rump Tímea, aki maga is csak nemrég lépte át a felnőttkor küszöbét, gyermeki látószögből, mégis felnőtt érzékenységgel tárja elénk egy kislány életének nehéz fordulópontjait. Gyógyírként pedig épp azt kínálja föl hősei számára, amit ez a kötet is nyújthat: egymás történeteinek elmesélése – essen az meg Gyöngyvidéken vagy a Bástya utcában – mindig kihúznak a legnagyobb bajból is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése