Oldalaim

Kedvenceim összesítő

Sajtó- és könyvbemutatók

Élmények

Értékelések, 2023 olvasmányaim

Értékelések, 2022 olvasmányaim

Értékelések, 2021 olvasmányaim

Értékelések, 2020 olvasmányaim

Értékelések, 2019 olvasmányaim

Értékelések, 2024 olvasmányaim

Színházi ajánló

Fényképezéseim

2022. február 12., szombat

2022. február

Lucy Foley: Vendéglista

Kedves Olvasó!

Nagyon szépen köszönöm a 21. Század Kiadónak és Finy Petrának a lehetőséget, hogy elolvashattam ezt a lenyűgöző könyvet!

Idén megfogadtam, hogy több témában is olvasni fogok. Így került fel a kívánságlistámra a Vendéglista című könyv. Nagyon örülök, hogy elolvashattam, nem csalódtam benne, sőt biztos a közel jövőben még fogok az írónőtől is és ebben a műfajban is olvasni. 😊

Maga a történet ráébresztett, hogy én szeretem az ilyen könyveket, ki is fejtem miért, spoiler mentesen. 

A történet az esküvő estéjén kezdődik, hirtelen elmegy az áram, feszült hangulat már az első oldalakon érződik, aztán visszatér az áram egy velőtrázó sikollyal együtt. A következő fejezetben azonban visszaugrunk egy nappal hamarabbra. Nagyon tetszett, hogy az írónő több szereplő szemszögét is bemutatta, és az újabb fejezetek jelölésekor a karakter nevével és alatta a történetben betöltött szerepével megkönnyítette a beazonosításukat. 

Ahogy haladt előre a történet megismerhettem az esküvőszervezőt, a mennyasszonyt, a koszorúslányt, a vőfélyt, a mennyasszony legjobb barátjának feleségét. Erős karakterek, nehéz sorsokkal, áldozatok és elkövetők, ugyanakkor mindegyikük a hátán viszi saját keresztjét. 

Mialatt megismertem a szereplőket néhány fejezet erejéig az írónő visszatért a jelenbe apró morzsákat adagolva mi válthatta ki a sikolyt. Egy holttest, természetesen, de egészen a legvégéig nem derült ki, kit ölt meg, kicsoda és milyen indíttatásból. Persze egy idő után már lehet sejteni az okokat. Csakhogy egyre több embernek lesz kellő indítéka a gyilkosságra. 

Na, de mielőtt lelőném a poént elárulom miért tetszett annyira ez a könyv. A karakterek mind olyan valósághűek és az áldozatról kiderül nem is olyan ártatlan. El tudom képzelni, hogy vannak hasonló emberek a valóéletben is, akik tényleg mindent, akár gyilkosságokat is megúszhatnak és valahogy ennek a könyvnek a végén úgy éreztem a világ rendje egy másodpercre visszaállt, még ha ez önbíráskodással is járt.  Tetszett az írónő íróistílusa, ahogy felépítette a könyvet. Izgalmas könyv volt, végig fenntartotta az érdeklődésemet. Tudom, hogy korábban már megjelent az írónőtől a Vadászparti, így azt a könyvét is szeretném elolvasni, valamint úgy hallottam, hogy idén még egy regénye meg fogja jelenni a 21. Század Kiadó gondozásában, amit kíváncsian várok.

 Értékelésem: ✯✯✯✯✯

                              (5/5)

Idézetek: 

"Egy vagyonba került. De megérte. Önmagában a divat nem érdekel, de tiszteletben tartom a ruhák hatalmát a megfelelő hatás elérésében. Azonnal tudtam, hogy ez a ruha egy királynői darab."

"- Az első rész azt jelenti - magyarázza Angus -, hogy "Tégy bátor dolgokat, és tűrj!", ez volt az iskola mottója. A második részt már mi tettük hozzá: "Ha az égieket nem tudom megindítani, akkor pokollá teszem a földet."

"A múlt téged nem befolyásol. Soha nem számított neked. Elveszed, amire szükséged van. És mindig megúszod."


Fülszöveg:

Egy távoli sziget.
Egy halálos meghívás.
A menyasszony – A menyasszony legjobb barátja – A vőfély – Az esküvőszervező – A holttest.
Régi barátok.
Eltemetett viszályok.
Boldog családok.
Titkolt féltékenység.
Tizenhárom vendég.
Egy holttest.
Alig szegik meg az esküvői tortát, máris holtan találják az egyik vendéget. És a vihar tombolva szabadul rá a szigetre, teljesen elvágva a násznépet a külvilágtól.
Mindenki titkol valamit. Mindenkinek van indítéka.
Van egy vendég, aki nem hagyja el élve az esküvő helyszínét…