Oldalaim

Kedvenceim összesítő

Sajtó- és könyvbemutatók

Élmények

Értékelések, 2019 olvasmányaim

Értékelések, 2020 olvasmányaim

Értékelések, 2021 olvasmányaim

Értékelések, 2023 olvasmányaim

Értékelések, 2022 olvasmányaim

2021. július 12., hétfő

2021. július

Barátság ​a négy fal között
Amigos egy POKET oldalban

Kedves Olvasó!

Ma egy novella válogatást hoztam el Neked. Barátság a négy fal között című poket zsebkönyv még az első koronavírus hullám idején lett kiadva. Az Amigos csapat egyetemistákból álló jótékonysági szervezet, céljuk, hogy súlyosan beteg gyerekek napjait szebbé tegyék. Így a novellákban megjelennek a beteg gyerekek, akiket nehezen érintett a pandémia, a bezártság. 

Voltak vicces és szomorkás novellák is. Nem csak beteg gyerekekről szólnak az egy oldalas történetek, így mindenkinek csak ajánlani tudom. Sokszor éreztem a történetek olvasása közben, hogy jé ezt én is így éltem meg, vagy az online oktatás során ilyet én is hallottam. Voltak megrázó történetek is, amik gondolkodásra késztettek. 

Meglepő volt olvasni, hogy mennyiféleképpen éltük meg a pandémia időszakát. Remek kezdeményezés, remélem hamarosan már csak, mint emlék marad meg erről az időszakról. 

Az illusztrációk csodaszépek és nagyon illenek a történetekhez, szépen kiegészítették, teljessé tették ezt a poket zsebkönyvet. Az első novella nagyon jó nyitásnak megalapozza a hangulatot. 

Csak ajánlani tudom ezt a zsebkönyvet is. 💖

Értékelésem: ✯✯✯✯✯

                              (5/5)

Fülszöveg:

A koronavírus-járvány hatására igazi hiánycikké vált a közösség, hiszen mindenki megtapasztalhatta, milyen érzés távol lenni a családtagoktól, barátoktól. Hasonló élményt élnek át azok a beteg gyerekek is, akik kezelésük során heteket vagy akár hónapokat töltenek a kórház falai között, és akiket az Amigos Alapítvány önkéntesei rendszeresen látogatnak. Ez a párhuzam ihlette az „Amigos egy POKET oldalban – avagy barátság a négy fal között” című irodalmi pályázat kiírását, amelynek a legjobb 50 műve megtalálható ebben a különleges POKET kiadványban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése